Тростянецький суд залишив під вартою підозрюваного в умисному убивстві

Слідчим суддею 18 червня 2019 року продовжено строк досудового розслідування у  кримінальному провадженні стосовно мешканця Тростянецького району Сумської області, якого підозрюють  в тому, що він в ході сварки в ніч з 06 на 07 березня 2019 року у приміщенні будинку  після вживання алкогольних напоїв наніс удар ножем своєму знайомому - мешканцю м.Тростянець. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці.
Також чоловік підозрюється у зберіганні без передбаченого законом дозволу  на території дачного домогосподарства пороху масою понад 1 кг.
Продовження  строку досудового розслідування до п’яти місяців (до  26 серпня 2019  року) обумовлено особливою складністю кримінального провадження, не завершенням низки судово-медичних експертиз, необхідністю додаткового часу для отримання доказів, які можуть бути використані при проведенні указаних експертиз.
Крім того, за клопотанням слідчого 18 червня 2019 року ухвалою слідчого судді продовжено строк  тримання  підозрюваного під вартою до 26 серпня 2019  року. 
Слідчий суддя Линник О.С. дійшла висновку, що наразі, додані слідчим до  клопотання документи у їх сукупності підтверджують обґрунтованість підозри. При цьому,  стороною захисту не надано будь-яких  допустимих доказів на підтвердження зменшення або зникнення на цей час ризиків переховування підозрюваним від органів розслідування або суду та ймовірного перешкоджання ним кримінальному провадженню чи продовження злочинної діяльності. Таким чином, слідчий суддя з урахуванням тяжкості інкримінованих злочинів, даних про  особу підозрюваного, який  не має міцних соціальних зв’язків,  за твердженням слідчого намагався приховувати сліди злочину,  вирішила, що жоден із більш м’яких запобіжних заходів ніж тримання під вартою не зможе запобігти установленим ризикам, а тому подальше тримання підозрюваних під вартою є виправданим.
Розмір застави для підозрюваного не визначався, оскільки скоєно злочин із застосуванням насильства, що спричинив загибель людини.
Комментариев: 0
Добавить комментарий