Рада має намір скасувати перехід України на літній час

Верховна Рада має намір встановити, що в Україні не буде більше застосовуватися перехід на літній час. За відповідний проект закону про обчислення часу в Україні проголосувало в першому читанні 277 депутатів. Крім "Слуги народу", рішення підтримали фракції "Європейська солідарність" і "Голос", а також група "За майбутнє".

При цьому "Батьківщина", майже вся група "Довіра" і майже вся фракція "Опозиційною платформи - За життя" утрималися. За законопроект в ОПЗЖ проголосували лише Григорій Суркіс та Юрій Загородній.
Документ пропонує визначити базові поняття обчислення часу - секунда, хвилина, година, календарний день, тиждень, місяць, рік, а також прописати, що для обчислення дат в Україні використовується григоріанський календар.
Законопроектом передбачено, що в Україні для обчислення часу застосовується тільки один часовий пояс - київський, на дві години випереджає Всесвітній координований час (UTC), а сезонний перехід часу в країні не здійснюється.

Таким чином, в разі прийняття закону в цілому Україна буде завжди відставати від московського часу на одну годину, оскільки нині в Росії переведення стрілок годинника не здійснюється.
Комментариев: 0
Добавить комментарий