Юлія Тимошенко: Мусимо забезпечити людей доступною медичною допомогою, а лікарів – гідними зарплатами

Руйнівні наслідки так званої медичної реформи необхідно негайно припинити. Людям потрібно надати доступ до якісної медицини, а медиків забезпечити гідними зарплатами та умовами праці.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді.
«Зараз явочним порядком увійшов у дію другий етап медичної реформи. Як наслідок – закриваються лікарні, лікарі залишаються без роботи та заробітних плат, масово виїжджають за кордон. Окрім всього, друга ланка фахових лікарів сьогодні неоплачена. Це означає, що люди вже ніколи безкоштовно не зможуть отримати медичну допомогу професійних лікарів. Усе це – руйнівні наслідки так званої медичної реформи, яка є диверсією проти України», – обурилася Юлія Тимошенко.
Команда «Батьківщини», наголосила Голова партії, вимагає негайно зупинити медичну реформу та ухвалити внесений фракцією законопроєкт щодо запровадження обов’язкового медичного страхування.

Цей документ, запевнила Юлія Тимошенко, дасть можливість людям безоплатно отримувати медичну допомогу на всіх рівнях, а медичні заклади одержуватимуть плату за свої послуги зі страхових фондів.

«Ми розробили фундаментальний, професійний законопроєкт, який внесли до парламенту. І ми вимагаємо від президента України, від уряду та парламенту негайно приступити до ухвалення закону про обов’язкове медичне страхування і припинити знущання над людьми, над медиками, над медичними закладами, і зупинити цей абсурд та хаос», – зазначила Юлія Тимошенко.
Комментариев: 0
Добавить комментарий