В чеському місті Хомутов тростянчани феєрили у козацькому двобої

Двоє тростянчан у складі збірної команди України з козацького двобою здобули титули чемпіонів світу-2024. В чемпіонаті зібралося 1880 учасників з 33 країн світу. Змагання проходили в рамках Всесвітніх ігор бойових мистецтв у період з 19 по 23 вересня в чеському місті Хомутов. 

Виступаючи у двох категоріях - ММА-light та Grappling, по дві золоті медалі вибороли Назар Романчук і Мажід Самара. За крок до чемпіонства зупинилася Дар`я Гордієнко, у якої дві срібні медалі. Тренер Олександр Артюх теж показав свою майстерність - у нього дві бронзи. На питання щодо запоруки таких результатів, інший тренер Максим Артюх відповів: "Успіх залежить від багатьох факторів. В першу чергу ЗСУ, завдяки їм ми тренуємось та маємо можливість виступати на змаганнях. По-друге, це батьки, які допомагають та шукають можливості для своїх дітей. По-третє, це праця тренерів, які віддають кожній дитині частку себе. Також самі діти, які працюють над собою, хочуть розвиватись і ставати кращими".

Чемпіонат світу з козацького двобою проходить у кілька етапів: впродовж кількох днів спортсмени змагаються у різних розділах, в кожному з яких учасники можуть отримати титул переможця чи призера світової першості. Це дуже добре для спортсмена, оскільки до змагань такого рівня бійці готуються цілий рік. Якщо щось не вийшло в одному розділі, завжди є шанс показати себе в іншому. Для українців виступ був важливий, бо це був козацький турнір. А хто, як не українці - козаки.  дуже важливо брати участь та перемагати в таких міжнародних стартах. І наші спортсмени це довели більш, ніж переконливо.
Комментариев: 0
Добавить комментарий