"На щиті": Герой Олег Пилипенко востаннє повернувся додому

Ще одного свого героя втратила Тростянецька громада - "на щиті" з російсько-української війни повернувся додому воїн 118-ї окремої механізованої бригади Пилипенко Олег Петрович. Непоправна втрата для громади, величезне горе для матері, дружини, дітей, всіх, хто знав Олега Петровича у мирному житті і у військовій частині. 
Захисникові було 49 років. Він корінний тростянчанин. Навчався у школі №3. Працював у рідному місті. Любив родину, в якій виховував з дружиною двох синів. 
Але у звичайне мирне життя увірвалася війна. Російський ворог почав усіювати українську землю бомбами і снарядами, які убивали людей, руйнували мирні оселі, школи, лікарні. Все це на собі відчула Тростянеччина. Горе прийшло у мільйони родин, для всієї України. І сотні тисяч взяли до рук зброю, пішли боронити від ворожої нечисті рідну землю, Сумщину, Україну. 
Олег Петрович був призваний до лав Збройних Сил України в червні 2023 року. За словами побратимів по зброї, воював мужньо, був сміливим і умілим бійцем. Але не судилося вижити в тому пеклі…
Важко знайти слова втіхи для родини, яка втратила близьку для себе людину. На траурному зібранні, яке пройшло на кладовищі №2 по вулиці Луніна, слова подяки матері, дружині, дітям загиблого героя говорили і військові, і від міської влади.

- Хочу висловити співчуття матері, що виховала такого сина, дружині, яка і в житті, і в думках завжди була поряд з чоловіком, а дітям зичу, щоб завжди пам`ятали про подвиг свого батька, - сказав представник Тростянецького військкомату Владислав Заброда.
Присутній на траурній церемонії міський голова розповів, що у далекі минулі часи йому довелося працювати разом з Олегом Петровичем. 
- Це була товариська, щира, дружня людина. На нього завжди можна було покластися. Коли ворог напав на нашу землю, він пішов захищати свою родину, нашу землю, Україну. Він пройшов і побачив те, що не бачимо і не відчуваємо ми. Низько вклоняємося Олегу Петровичу, висловлюючи йому та всім захисникам і захисницям, які віддали життя за нас і за нашу Україну, слова вдячності, - сказав Ю.Бова.
Проводжаючи у останню путь Олега Пилипенка, його земляки впевнені, що його та жертовність інших героїв заради миру на українській землі не будуть марними. І ті, хто надалі нас захищають, цю справу святу доведуть до кінця, буде знищений ворог, а багатостраждальна Україна буде вільною, сильною, незламною.
Обряд поховання провели відразу два священники Православної Церкви України - благочинний Тростянецького церковного округу протоієрей Роман Куліков та настоятель Вознесенького храму протоієрей Олександр Карпець.
Вічна пам'ять і вічна слава герою. Він назавжди залишиться в наших серцях.

Комментариев: 0
Добавить комментарий