Криваві сліди «нічного сафарі»: у Тростянці браконьєри убили вісім косуль


На території Нескучанського лісництва Тростянецького лісгоспу Сумської області єгері виявили рештки від восьми убитих диких косуль. Сліди крові на снігу привели лісівників до блок-посту місцевих тероборонівців, які несуть варту неподалік від Мащанського лісу. 

Прямо в розташуван­ні блок-посту лісівники знайшли кілька кінці­вок та нутрощі від трьох убитих диких тварин, а згодом - відрізану голову та шкіру ще від однієї косулі. Там же на блок-посту лісівники виявили спеціальне спорядження для розтину туш диких тварин.

- Факт браконьєрства був виявлений вранці 2 грудня. Нами була викликана поліція, яка зафіксувала надзвичайну пригоду. Потім з правоохоронцями ми поїхали у ліс, аби знайти місце убивства диких тварин - розповів мисливствознавець філії "Тростянецьке лісове господарство" ДП "Ліси Ук­раїни" Сергій Мироне­нко. - В результаті цих пошуків ми виявили кі­лька місць незаконного полювання, де було убито загалом вісім косуль. В одних випадках тварин вбивали на дорозі з автомобіля, інших - в лісових хащах.  

З деяких тушок відразу знімали шкіру, виймали нутрощі і там же їх залишали - лисиці, мовляв, підберуть чи ін­ші звірі.  Тушки розчленяли і там же ділили м`ясо. А деякі убиті косулі були знайдені на блок-посту.

Після отримання повідомлення про факт браконьєрства, правоохоронці проводять розслідування. За інформацією достовірних джерел вже виявлене коло підозрюваних. Є підстави вважати, що браконьєрами могли бути члени ДФТГ «Тростянець-1» - добровольці загону місцевої тероборони, які несли чергування на блок-посту, що по дорозі Тростянець-Мащанка. Інакше як можна пояс­нити сліди крові і знайдені рештки від убитих тварин в розташуванні блок-посту. Та й навряд чи хтось із цивільних міг би насмілитися не те що ходити, а ще й стріляти у лісі в нічний час, тобто в період комендантської години. Крім того, як коментують професійні мисливці, щоб убити вісім диких тварин потрібно ще й немало часу - за кілька десятків хвилин не уб`єш вісім диких тварин в різних місцях лісу. Тому, скоріш за все, зухвалі любителі нелегального полювання ходили по лісу у пошуках здобичі чи не пів ночі з 1 на 2 грудня.

До речі, криваві знахідки решток убитих ди­ких тварин - це не перше браконьєрське "чп", в якому підозрюються місцеві тероборо­нівці. Сього­дні в Тростянецькому суді вже розгляда­є­ться справа стосовно одного члена ДФТГ "Тростянець-1" по статті 263   за те, що він також браконьєрив з карабіном. Але того разу не знайшли убитої дичини. Тепер - вісім застрелених косуль. Тобто, незаконне поводження зі зброєю, нанесення майнової шкоди лі­со­вому господарству. І на завершення - полювання, яке під час війни заборонене. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий