Відновлення героїчної п`ятиповерхівки і привокзальної площі у Тростянці почнеться у листопаді

Завдяки ініційованому Президентом України експериментальному проєкту відновлення шести малих населених пунктів, що постраждали внаслідок збройної агресії рф, свій шанс на швидке відновлення отримало місто Тростянець Сумської області. Центральною частиною цього відновлення є привокзальна площа, яка найбільше постраждала внаслідок російської окупації, ворожих обстрілів та пожеж. Зруйновано десятки будівель та споруд, вся інфраструктура. 

На минулому тижні в Україні відбулося чергове засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Вперше воно проводилося у онлайн-форматі з використанням прямого відео-зв`язку з регіонами. Цим вдало скористалася секретар Тростянецької міської ради Наталія Ковальова, яка під час прямого включення Тростянця запитала в урядовців, коли ж почнеться реконструкція привокзальної площі, розташованої поблизу неї героїчної п`ятиповерхівки та ряду інших об`єктів, які увійшли в цей проект. До речі, група тростянчан, які прийшли на цей відео-зв`язок і теж задавали свої питання, розташувалися під час трансляції якраз перед тією самою житловою п`ятиповерхівкою по Благовіщенській, 53, в якій орки під час окупації спочатку тримали жителів, як бранців, а потім розстріляли з гармат сам будинок, після чого той дві доби горів. 

Відповідь по хвилюючому для тростянчан питанню дав віце-прем'єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад та територій України Олексій Кубраков. Він розповів, що всі організаційні питання вже вирішені, тендерні процедури проведені, визначені підрядні організації, обсяги та терміни робіт. Відновлення зруйнованої площі розпочнеться через два тижні - у листопаді. Також посадовець додав, що у новому проєкті відновлення привокзальної площі будуть враховані як інтереси всіх суб'єктів господарювання, розташованих на ній, так і не менш важливі моменти: транспортна доступність, логістика, інклюзія, безпека.


«вебсайт/обліковий запис створений та обслуговується в рамках проєкту Української Асоціації Медіа Бізнесу (УАМБ) «Підтримка місцевих незалежних ЗМІ в Україні під час війни». Цей проект реалізується УАМБ в рамках загальної стратегії ЮНЕСКО для сектору комунікації та інформації в Україні, що фінансується Японією».
Комментариев: 0
Добавить комментарий