Прифронтова Охтирщина отримала медикаменти від американських благодійників

Прифронтова Охтирщина отримала медикаменти від американських благодійників American Ukrainian Relief Association (Фонду «Аура»), які постійно допомагають Україні з перших днів війни. Гуманітарну допомогу передала благодійна організація «Фонд Союзників Світу». Це вже шостий їхній приїзд в регіон з потрібним вантажем для постраждалих від наслідків війни українців. Цього разу партнерами акції були американський Фонд «Аура» та волонтерська група «Freedom to Ukraine».

- В цей дуже непростий час, особливо в прифронтових та прикордонних з рф територіях дуже багато людей, які хворіють і у яких не вистачає коштів на ліки. Ми раді, що можемо допомогти цим людям і медичним закладам в цілому, зробивши свій внесок в цю роботу, - говорить директор «Фонду Союзників Світу» Ігор Потіха. 

Охтирській центральній районній лікарні було передано понад тридцять ящиків з медичним інструментарієм, препаратами та засобами гігієни. Зокрема - стерильні хірургічні набори, системи збору мокротиння, шприци, стерилізаційна плівка, перев`язувальні матеріали та інше. Також медичний заклад отримав від волонтерів так звані «Бебі бокси» для дівчаток та хлопчаків – пакунки з особистою гігієною для новонароджених діточок та їхніх мам. Крім того, в рамках цієї гуманітарної поїздки волонтери передали набори особистої гігієни військовим районного центру комплектування та соціальної підтримки.

Благодійна організація «Фонд Союзників Світу» – неприбуткова організація, яка з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну допомагає тим, хто найбільше цього потребує. Волонтери працюють над різними проектами. Ми пам`ятаємо, як вони привозили на Охтирщину візки, милиці та ходунки для тих, хто переніс травми, важкі захворювання чи за віком вже має проблеми з ногами, ця допомога була надана завдяки Американському  фонду «Аура». Коли Україну накрила енергетична криза – фонд привозив генератори для населення. Тепер в пріоритеті медицина, засоби гігієни та теплий одяг для військових.

Система роботи благодійної організації проста і прозора – через авторитетних публічних людей вони знаходять можливості співпраці з компаніями, які надають ліки на безоплатній основі. Приємно, що серед таких благодійників є і є наш відомий земляк, народний депутат України VIII скликання, генерал-полковник спецслужб Владислав Бухарєв. Він має багато друзів в Україні та за кордоном, завдяки його зусиллям вдається працювати ефективно і на результат. То ж, отримані препарати знову привезли на Охтирщину і передали до медустанови.

Важливою складовою успішної роботи є співпраця та розуміння з місцевою владою і керівниками установ.
- Ми хотіли б відзначити співпрацю з боку апарату Охтирської районної ради і голови ради Сергія Кірічка. Готуючи кожен гуманітарний конвой ми разом обговорюємо нагальні потреби регіону, найменш захищених категорій людей. Так ми працюємо не всліпу, а над вирішенням проблем, які на даний час треба вирішувати. Дякуємо ми і головному лікарю Охтирської районної лікарні Ігорю Яреську, іншим керівникам і побажати, щоб ми і в подальшому залишалися друзями і співпрацювали у напрямку надання благодійної допомоги людям, - коментує Ігор Потіха.

У медзакладі вдячні за допомогу.
- Ми перебуваємо неподалік кордону з країною-агресоркою, кожен день певна частина жителів району перебувають, як цілі для обстрілу. І потерпають від цього. Тому ця допомога нам дуже важлива і все те, що ми отримали, буде використано. Ми дуже вдячні за допомогу, вона для нас важлива і потрібна, хочемо висловити подяку благодійникам, - говорить Ігор Яресько.

Виконавши гуманітарну місію на Охтирщині Сумської області, команда благодійної організації «Фонд Союзників Світу» вирушає в місто Курахово, що на Донеччині. Робота по допомозі населенню прикордонних територій та де ведуться бойові дії у наданні медиками критично важливої медичної допомогу не зупиняється. Завдяки волонтерам в цьому у медиків буде набагато більше можливостей.

Комментариев: 0
Добавить комментарий