У Тростянці відновили зруйнований російськими окупантами житловий будинок

Російська окупація і бойові дії в лютому-березні 2022 року призвели Тростянецьку ОТГ Сумської області до межі гуманітарної катастрофи, коли люди ледь виживали без світла, тепла, ліків, їжі і, в багатьох випадках, без власного даху над головою. Постраждало понад 100 тис. кв.м. людського житла, повністю або частково пошкоджено 1322 будинки та квартир. Збитки експертами оцінені у 8,6 млн. доларів.


Минуло понад півтора роки після звільнення Тростянецької ОТГ. Часу достатньо, щоб зробити щось реальне з відновлення житла.  І таких прикладів немало. Один з них – відновлення триповерхового багатоквартирного будинку у Тростянці по вулиці Нескучанській. 

Голова будинкового комітету Анатолій Плахтиря розповів,  що цей будинок був дуже побитий. Даху практично не було – міна, що розірвалася на ньому, перетворила черепицю в решето. Вікна всі побиті. Орки похазяйнували - всіх мешканців з будинку повиганяли в підвал, а самі по квартирам. 

Після звільнення Тростянця, в багатьох квартирах не залишилось ні дверей, ні вікон. Повибивали. Відбудовувати будинок почали ще з осені минулого року. Спочатку дах замінили, потім нові двері, вікна поставили. Велика заслуга в цьому Тростянецької міської ради. Разом з місцевим бюджетом залучалися і кошти та матеріальні ресурси вітчизняних та закордонних донорів. 

Будинок вже відновлений. Мешканці задоволені.

«вебсайт/обліковий запис створений та обслуговується в рамках проєкту Української Асоціації Медіа Бізнесу (УАМБ) «Підтримка місцевих незалежних ЗМІ в Україні під час війни». Цей проект реалізується УАМБ в рамках загальної стратегії ЮНЕСКО для сектору комунікації та інформації в Україні, що фінансується Японією».

Комментариев: 0
Добавить комментарий