Тростянецький суд призначив до розгляду справу по ще одному факту розстрілу орками міської лікарні

В Тростянецькому районному суді Сумської області завершились підготовчі судові засідання у справі за обвинуваченням військових збройних сил рф у вчиненні ними кримінального правопорушення за статтями порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Йдеться про обстріл цивільного об`єкту - міської лікарні міста Тростянець Сумської області. Слухання справи по суті призначено у відкритому судовому засіданні на 28 вересня цього року.

Справу веде суддя Марина Щербаченко (до речі, під її головуванням подібну справу вже розглянуто і двох танкістів рф за обстріл лікарні засуджено до 11 років позбавлення волі). Під час судового засідання по другому епізоду обстрілу лікарні було прийнято до розгляду цивільний позов, наданий потерпілою стороною та розглянуто клопотання прокурора про проведення спеціального судового провадження, яке судом задоволено. Судовий розгляд призначено у відкритому судовому засіданні на 28 вересня цього року.
Згідно з пред’явленим обвинуваченням 23 березня 2022 року російський військовий, будучи командиром танку, за попередньою змовою з іншими членами екіпажу, віддав наказ оператору-навіднику цього ж танку на здійснення обстрілу будівлі стаціонарного корпусу Тростянецької міської лікарні. Унаслідок двох пострілів снаряду із танкової гармати було пошкоджено частину стаціонарного корпусу медичної установи, чим спричинено матеріальну шкоду лікарні в розмірі 153,9 тис. грн.
Комментариев: 0
Добавить комментарий