Щеплення КПК - захист від інфекційних хвороб

По  Тростянецькій громаді, так як і по всій Сумщині, триває catсh-up (наздоганяюча) кампанія з вакцинації проти КПК (кір, паротит, краснуха) для дітей у віковій категорії від 2 до 17 років, які пропустили щеплення згідно віку.

   Згідно ст. 15 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» з 1 вересня діти, які не мають достатньої кількості щеплень, не зможуть навчатися в закладах освіти офлайн. Таке рішення було ухвалене аби не допустити спалаху захворювань, які призводять до важких наслідків.

Кір - уражає слизову оболонку порожнини рота і верхніх дихальних шляхів. Може привести до пневмонії, а в особливо важких випадках до запалення мозку або смерті.

Епідемічний паротит ("свинка") - викликає запалення статевих залоз, що в результаті може привести до безпліддя у хлопчиків.

Краснуха - найбільший ризик виникає, якщо людина захворіла в дорослому віці, або під час вагітності. Хвороба викликає запалення головного мозку та інфікування плода, що призводить до таких ускладнень, як: аномалія серця, катаракта, розумова відсталість.

    Відзначимо, що специфічної терапії проти даних вірусів на сьогоднішній день немає, тому створити захисний імунітет допоможе тільки вакцинація!

   Вакцина проти кору, епідпаротиту і краснухи вважається безпечною для здоров'я тому захистіть свою дитину від важких наслідків перенесених захворювань на кір, паротит та краснуху.

   Вакцинувати дитину можна безоплатно за місцем реєстрації. Для внутрішньо переміщених осіб щеплення проводяться в будь – якому пункті щеплень Сумщині.


 Віктор ПАВЛЕНКО - завідувач Тростянецького відділення

Охтирського районного відділу

ДУ «СОЦКПХ МОЗ»


Комментариев: 0
Добавить комментарий