Героїчну п`ятиповерхівку у Тростянці відбудують за урядовим проектом відновлення малих міст України

Російська окупація та постійні обстріли на початку весни 2022 року cпричинили у Тростянецькій ОТГ Сумської області часткову або повну руйнацію біля півтори тисячі житлових будинків. Експертами була порахована сума збитків у 8,6 млн. доларів. Найтрагічнішою з усіх будівель була доля 60-ти квартирного будинку по вулиці Благовіщенській 53, що на привокзальній площі. 

За кілька днів після повномасштабного вторгнення окупанти заселилися у порожні квартири, а жителів, які не встигли втекти, утримували в полоні, як “живий щит”. Сама п`ятиповерхівка неодноразово піддавалася обстрілам, всередині березня орки вигнали з будівлі всіх мешканців, після чого в будинку сталася велика пожежа, яка вщент випалила всі квартири.

Після того, як весною цього року місто Тростянець відвідав Президент України Володимир Зеленський, ним було дано доручення уряду розробити і провести пілотний проект з комплексної відбудови зруйнованих російськими загарбниками об`єктів в шести малих населених пунктах України. В цій програмі є і Тростянець Сумської області. Тростянецька міська рада вже прийняла детальний план  стратегічної відбудови об`єктів, що найбільше постраждали. Серед тих, які будуть відновлені за кошти державного бюджету, є і та сама героїчна п`ятиповерхівка по вулиці Благовіщенській 53. Кошторисна вартість відновлення будинку складає понад 35,2 млн. грн.
Вже розроблена візуальний проєкт новобудови - це буде сучасна, привітна і комфортна для проживання багатоповерхівка.

«вебсайт/обліковий запис створений та обслуговується в рамках проєкту Української Асоціації Медіа Бізнесу (УАМБ) «Підтримка місцевих незалежних ЗМІ в Україні під час війни». Цей проект реалізується УАМБ в рамках загальної стратегії ЮНЕСКО для сектору комунікації та інформації в Україні, що фінансується Японією».

.
Комментариев: 0
Добавить комментарий