Рішенням суду подружка окупантів стане ув`язненою

 
У Тростянецькому районному суді Сумської області оголошено вирок 27-річній жительці села Боромлі за її співпрацю з російськими військовими під час окупації їхнього населеного пункту. Жінці призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років та з конфіскацією майна.

Досліджуючи обставини судом було встановлено, що у березні 2022 року, під час окупації Боромлянської громади, жінка здійснювала передачу матеріальних ресурсів збройним та воєнізованим формуванням держави-агресора. Вона готувала їжу окупантам, прала їх одяг. Взамін мала привілеї вільно переміщатися окупованою територію села. Крім того, жінка у квітні вже цього року у період дії воєнного стану, перебуваючи у господарстві своєї знайомої у селі Боромля, викрала з кишені куртки її співмешканця банківську платіжну картку, належну матері знайомої та 200 гривень готівкою. Того ж дня за допомогою викраденої банківської картки вона оплатила у магазині придбані нею товари.

Допитана у судовому засіданні жінка свою вину визнала повністю та підтвердила установлені судом обставини вчинення нею кримінальних правопорушень. У вчиненому щиро розкаялася. Завдану потерпілим шкоду відшкодувала.
Приймаючи рішення, суд ураховував те, що жінка раніше не судима, щиро розкаялася у вчиненому, активно сприяла розкриттю злочинів, відшкодувала завдані збитки, має на утриманні малолітню дитину 2023 року народження. Жінці призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років та з конфіскацією майна, звільнивши її від відбування основного покарання з іспитовим строком на 1 рік з покладенням обов’язків на підставі статті 76 КК України.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.
Комментариев: 0
Добавить комментарий