Українське місто Тростянець і американське місто Чаттануга стали побратимами

Українське місто Тростянець Сумської області та американське місто Чаттануга штату Теннессі стали містами-побратимами. Встановлене партнерство сприятиме культурному обміну, передачі знань та економічній співпраці між громадами двох міст.

У Тростянці підписання та затвердження документу про партнерство проходило на сесії міської ради на чолі з міським головою Юрієм Бовою. В сесійній залі зібралося багато представників різних сфер господарювання громади. В онлайн режимі було встановлено телеміст між тростянецьким та американським сторонами. В Америці у заході брали участь представники місцевого самоврядування міста Чаттануга на чолі з мером Тімом Келлі. 

Місто Чаттануга розташоване на південному сході США, у штаті Теннесі, чисельність населення - близько 300 тисяч жителів. Це потужне промислове, економічно розвинуте місто, яке відоме високими технологіями, особливо у IT-сфері, розвинутою природно-охоронною діяльністю, збереженням історико-культурної спадщини. 

- Місто Чаттануга має честь підписати угоду про встановлення партнерських відносин з містом Тростянець. Ми сподіваємося на тривалі та плідні відносини, а також на культурний обмін між нашими містами, оскільки дух наших міст надзвичайно подібний. Сьогодні для нас ця радісна подія відбувається навіть у розпалі війни в Україні. Ми маємо надію, що це партнерство допоможе громаді Тростянець відновити місто, - сказав мер міста Чаттануга Тім Келлі.

- Ми сподіваємося розбудувати партнерство в галузі економіки, управління, культури та туризму, освіти, охорони здоров'я і в інших сферах. Тростянець є одним з міст, що сильно постраждали від російської окупації. Я надзвичайно вдячний меру Тіму Келлі, який разом з колегами погодився підставити дружнє плече американського народу для допомоги через знання, досвід та технології для якнайшвидшої відбудови України та міста Тростянець. Сьогодні ми не тільки підписуємо угоду про партнерство, а вже спільно працюємо над тим, щоб зробити кращим місто Тростянець. Я переконаний, що співпраця буде із значною кількістю взаємовигідних проєктів, - зазначив Юрій Бова..
Угода про побратимство між Тростянцем та Чаттануга сприятиме плідним відносинам між двома містами та народами обох країн. 


Очевидно, що поштовхом до укладення угоди з американським містом стала цьогорічна у квітні поїздка Юрія Бови до Вашингтону, де він у складі делегації України брав участь у саміті мерів. Захід тоді організовувався в рамках проєкту USAID "ГОВЕРЛА". Його керівник Габріель Абрагам вже висловився з приводу такого несподівано приємного продовження організованої ними місії. 
- Ця угода є свідченням непохитної відданості розвитку культурного обміну, поширенню знань та економічній співпраці між цими двома видатними спільнотами. Проєкт USAID "ГОВЕРЛА" буде підтримувати громади у реалізації партнерства між містами-побратимами. Вбудована в діяльність Проєкту USAID "ГОВЕРЛА", наша місія узгоджується з цілями цього шляху. Відповідно до головної мети зміцнення органів місцевого самоврядування та сприяння реформам децентралізації в Україні, наша співпраця, безумовно, розширить потенціал угоди про міста-побратими, - підсумував Г.Абрагам  

Донедавна Тростянець мав четверо закордонних міст-партнерів: Богухвала (Польща), Кожухов (Польща), Бистршице-над-Пернштейнем (Чехія) та Монтабаур (Німеччина). Тепер у Тростянця з’явилося нове місто-партнер – Чаттануга із Сполучених Штатів Америки.

Комментариев: 0
Добавить комментарий