ФК "Тростянець": результат дала кінцівка матчу

«Тростянець»: Осадчук, Гезело, Сліпухін, Клюс, Таранушич, Бринько, Яременко, Зоря, Дувняк, Грищенко (Полянський 85), Томенко. Головний тренер: Валерій Шаповалов

«Металург-2»: Ніколаєнко, Коваленко (Івасюк 89), Лапко, Ніколишин, Завгородній (Васильченко 70), Страдс, Кузьмович, Ковальський, Куралех (Юдін 77), Хуссін, Близнюк (Куракін 89). Головний тренер: Андрій Зубченко


Це був дебютний матч для нового тренера тростянчан Валерія Шаповалова. Старт виявився невдалим – поразка та ще й вдома. 

В цілому гра проходила важко для обох команд. Дала взнаки 36 градусна спека. ФК «Тростянець», який в цьому сезоні відновив свої виступи у Другій лізі, безумовно прагнув перемогти. Суперник – теж. Хоча, як розповів тренер запоріжан Андрій Зубченко, на сезон у них немає конкретних завдань, ніж награвати футболістів для основної команди, яка виступає у першій лізі. Це відчувалося і по складу – переважно 17-18-річні юнаки. 

Для ФК «Тростянець» переломним був епізод на 35-й хвилині, коли гравець «Тростянця» Ігор Дувняк отримав другу жовту картку і покинув поле. Після цього футболісти «Металурга-2» отримали додаткову впевненість.

Загалом у матчі обидві команди створили небагато гольових моментів. Нічийний результат був би закономірним результатом. Для господарів після вилучення прийшов ще й нефарт: футболісти прагнули навіть у меншості йти в атаку і створювати моменти для взяття воріт суперника. Але нічого не виходило.

Єдиний гол наприкінці гри провели гравці «Металурга-2». Володимир Близнюк підхопив м’яч у штрафному майданчику суперника та з близької відстані переграв Антона Осадчука – 0:1. У компенсований час «Тростянець» марно намагався відігратися. «Металург-2» втримав переможний результат.

Тренер тростянчан у післяматчевому коментарі особливо не картав своїх підопічних, навіть хвалив їх, мовляв, все в цій грі йому сподобалося, окрім результату. А причиною невпевнених дій футболістів пояснив хвилюванням. Тому і виконали вони доігрову установку головного тренера всього на половину.


  • В товариських іграх з маститими суперниками вони показували, що можуть грати, але тоді на них не давила відповідальність за результат. Коли ж вона настала в офіційних іграх чемпіонату, стався збій, - пояснив головний тренер.   

Валерій Шаповалов не виключає підсилення складу ще кількома новими футболістами, адже трансферне вікно ще не закрите.

Єдиним на цей час здобутком ФК «Тростянець» можна вважати проходження до третього кола Кубка України. Однак, треба додати, що в цьому турнірі наша команда навіть не грала – включилася з другого кола, в якому в Тростянець не прибула команда з Одеси. Тому «Тростянцю» зарахували технічну перемогу 3:0. Наступним суперником буде команда з першої ліги полтавський «Гірник-Спорт». Матч знову заплановано у Тростянці. Пройде він у вівторок 15 серпня.

Комментариев: 0
Добавить комментарий