У Тростянці міськрада підтримала осиротілих під час окупації неповнолітніх дітей

Тростянецька міська рада Сумської області підтримала родини своєї громади з неповнолітніми дітьми, в яких під час ворожої окупації загинув один або обидва батьки. Ініціатива такої допомоги належить депутатці міськради Інні Борисенко, яка у квітні цього року запропонувала винайти в місцевому бюджеті кошти на допомогу таким дітям. І ось вже через два місяці рішення прийнято. До вересня на кожну таку дитину з місцевого бюджету буде виплачено по 10 тисяч гривень разової допомоги.  

Кошти у сумі 150 тисяч грн. вже передбачені у місцевій програмі соціального захисту населення на 2023 рік, в яку на останній сесії були внесені відповідні зміни. За таке рішення проголосували всі присутні в сесійному залі депутати. І це зрозуміло. Бо на Тростянеччині війна безпосередньо зайшла у кожен двір, у кожну родину. Місяць місто і багато сіл жили в пеклі окупації. 53 мирних жителі були або розстріляні, або загинули під час артобстрілів. Долі 15 діточок скалічив цей місяць жаху, зробив їх сиротами або напівсиротами.

  • Кожного дня, радіючи новим перемогам Збройних Сил України на фронті, ми повинні пам`ятати, яку самі заплатили ціну у боротьбі за незалежність, за право України існувати і розвиватися. І обов`язок влади, в тому числі і місцевої, підтримувати родини, які понесли непоправні втрати. Особливо наших діток, які втратили маму чи тата, - говорить ініціаторка допомоги депутатка міської ради Інна Борисенко.

Рішення прийнято. Ним передбачене надання одноразової допомоги сім`ям з дітьми у віці до 18 років, у яких обоє чи один з батьків загинули під час ворожої російської окупації у Тростянці. На даний час таких дітей 15. На кожну дитину буде виплачено по 10 тисяч гривень. Поки що така виплата буде здійснена в цьому році. Однак, ухвалюючи рішення, не виключалася можливість зробити таку допомогу щорічною.


Міський голова Ю.Бова, у якого минулого разу при обговоренні ініціативи в деталях до неї було чимало запитань, цього разу голосував «за» без будь-яких заперечень. Більше того, доручив виконавцям провести виплати до вересня, щоб цих дітей змогли повноцінно підготувати і до нового навчального року, і до осінньо-зимових холодів. 

Після прийняття рішення Інна Борисенко подякувала всіх депутатів за одностайність. Мер доповнив, що в таких питаннях по іншому і бути не може: «Це наш спільний обов`язок».

  • Ми зараз не говоримо про наступні періоди. Якщо ми будемо бачити позитивні тенденції наповнення бюджету, якщо у нас будуть фінансові можливості, то ми наступного року ще більше виплатимо, - пообіцяв Юрій Бова, закриваючи це важливе питання.
Комментариев: 0
Добавить комментарий