Волонтери «Фонду Союзників Світу» уп`яте передали на Охтирщину гуманітарну допомогу

Днями благодійна організація «Фонд Союзників Світу» передала в Охтирський район чергову партію гуманітарної допомоги. Це вже п`ятий їхній приїзд в регіон з потрібним вантажем для постраждалих від наслідків війни українців.

Серед привезеного цього разу вантажу – речі, які допоможуть пересуватися пенсіонерам, людям похилого віку, важкохворим інвалідам, людям, які потребують стороннього догляду після травм чи перенесених важких захворювань. Для них передані візки, милиці та ходунки, вони точно полегшать життя цим людям. 

Частину допомоги волонтери передали адресно, тобто безпосередньо тим людям, які цю допомогу потребують. Наприклад, завітали додому до інваліда Миколи Андрійовича Герасименка. Чоловік багато років очолював місцеву організацію інвалідів, організовував роботу громадської організації, відстоював інтереси малозабезпечених. Але після складної операції тепер допомоги потребує сам. Волонтери передали чоловіку механічний візок і ходунки. 


Основний же вантаж цього напрямку надано управлінню соціального захисту населення. Крім, допоміжних засобів для пересування, там також  гігієнічні засоби для жінок і людей похилого віку.  

Знову серед привезеного актуальні для українців генератори. Після пережитої зими з частими перебоями електроенергії, сьогодні дуже важливо мати під рукою те, що в критичні моменти подасть світло, допоможе з виробленням тепла, забезпечить роботу мобільного зв'язку. Генератори були передані Державному підприємству компанії «Ліси України», одному із місцевих підрозділів Національної гвардії України. 


  • Все це допоможе у відбудові наших підприємств, нашого краю і в цілому країни, - висловив вдячність керівник лісівників Віктор Зубко.

До речі, через лісове господарство два генератори будуть відправлені на передову до тростянчан-земляків, один з яких служить у 72-й механізованій бригаді, а іншій - у 58-й мотопіхотній. Спочатку генератори перевірять, випробують, заправлять пальним і потім – на фронт. Частину генераторів також надано деяким відповідальним, активним мешканцям Тростянця. Зроблено це для того, щоб у складні періоди частина пересічних мешканців могли б у них, поруч з домом, зарядити свої телефони, акамулятори, повербанки, ноутбуки та інше.

  

  • Завдання, яке поставила перед собою наша команда – шукати, збирати та відправляти гуманітарну допомогу до України від всіх небайдужих людей, - говорить один з головних організаторів надання гуманітарної допомоги жителям Охтирщини, директор «Фонду Союзників Світу» Ігор Потіха. - Узгодженість в потребі ми обговорюємо з місцевими активістами, а також з представникам місцевої влади.

Важливою складовою цього налагодженого механізму є постійна співпраця з місцевими впливовими благодійниками. Серед таких є наш відомий земляк, народний депутат України VIII скликання, генерал-полковник спецслужб Владислав Бухарєв. Він має багато друзів в Україні та за кордоном, завдяки його зусиллям вдається працювати ефективно і на результат. 

Коло благодійників доволі широке. За нинішню передачу особливу подяку люди адресували Українському Конгресовому Комітету Америки,  волонтерській групі "Freedom to Ukraine", Фонду «Аура» (American Ukrainian Relief Association), Бердичівському Благодійному Фонду "Оберіг-26", а також персонально - Тамарі Олексі та Алексу Корбуту.

  • Також хотів би відзначити співпрацю з боку апарату Охтирської районної ради і голови ради Сергія Кірічка. Готуючи кожен гуманітарний конвой ми разом обговорюємо, чого саме в цей період потребує регіон, найменш захищені категорії населення, місцеві волонтерські центри чи військові підрозділи, з якими ті тримають зв`язки, - говорить Ігор Потіха. 

Так, саме завдяки такому підходу, крім традиційних гуманітарних вантажів, цього разу було привезено більше 20 рулонів тканини для маскувальних сіток. Їх передадуть в Охтирку, Велику Писарівку, Тростянець, Білку та деякі інші населені пункти.

Волонтери жартома кажуть, що мріють про той час, коли українці більше не потребуватимуть їхньої допомоги, маючи все необхідне. Проте волонтери розуміють, що станеться це нескоро. Бо воюючи сьогодні і згодом перемігши російського ворога, ще немало доведеться допомагати людям у відбудові. Тому працюють не розхолоджуючись, налагоджуючи нові контакти, збираючи і потім надаючи людям з постраждалих від військових дій регіонів допомогу, яку там потребують.

Комментариев: 0
Добавить комментарий