За власним бажанням звільнилась опальна заступниця мера Тростянця

У мера Тростянця Сумської області стало на одного зама менше. Точніше - заступниці - за власним бажанням звільнилася Світлана Міняйло, яка відповідала за діяльність виконавчих органів. 

За два з половиною роки роботи ця чиновниця більше запам`яталася своєю причетністю до публічних скандалів в коридорах влади, аніж чимось реально зробленим для громади. Саме Міняйло часто фігурувала в перевірках реформованих в рамках децентралізації сільських громад, в результаті чого з`являлися кримінальні провадження по колишнім очільникам приєднаних до міста сільських рад, насамперед опонентів міського голови Бови. 
Так, наприклад, у лютому 2021 року саме С.Міняйло "роздула" на всю Україну історію із, начебто, рекетом колишньої очільниці Печинської громади Л.Зоріної, про яку заступниця Бови вигадала легенду з отримання тією пенсій та грошей від паїв за паспортами одинадцятьох пенсіонерів.  Пшик вийшов і зі звинуваченнями у начебто фінансових зловживаннях очільника та працівників Буймерської сільради. Заступниця мера тоді заявляла і про зникнення журналу нотаріальних дій, говорила про кримінальну відповідальність причетних. До речі, жодна із скандальних перевірок за участі С.Міняйло так нічим серйозним і не закінчилась - розслідування правоохоронці проводили, але справи до суду так і не дійшли.

І останнім часом у мера Ю.Бови до С.Міняйло було немало претензій, насамперед по організації нею ефективної роботи підпорядкованих їй служб. Зокрема, не так давно Бова прямо висловлював незадоволення роботою юридичного відділу міської ради і навіть погрожував замінити весь його персонал. А це була парафія Міняйло.  

Очевидно, тому Бова особливо і не заперечував звільнення з роботи цієї заступниці. 
-    Ми не можемо людину прикувати наручниками і оставити її навічно в нашій громаді. Ми звісно сподівалися, що вона сюди переїде на постійне місце проживання, але на жаль сімейні обставини змушують її бути в Сумах, - сказав мер, коментуючи відставку Світлани Міняйло, так і не назвавши нічого реально зробленого нею, чим би та запам`яталася для Тростянця. 
-    Робота в Тростянецькій міській раді зробила вас ще сильнішою особою і в юридичній, і в політичній, і в соціальній площині і ви отримали ще більше коло друзів в обличчі жителі Тростянецької громади, - узагальнив Юрій Бові.

Після прийняття рішення про відставку С.М.Міняйло мер вручив вже екс-заступниці букет троянд.
Комментариев: 0
Добавить комментарий