Домашнє тепло - захисникам: жителі Тростянця зібрали і передали на блок-пости продовольчі набори

Дарувати на великі державні свята домашнє тепло захисникам, які несуть службу на блок-постах громади - стає традицією для жителів Гаївського мікрорайону Тростянця Сумської області. Після Великодня, напередодні поминальної неділі, мешканці зібрали і передали бійцям чергову передачу.  

На збір пасхальних продуктових наборів для захисників жителів Гаю організували активісти - для цього використали соцмережі, паперові оголошення, які розвісили на видних місцях. Допомогло і так зване "сарафанне радіо", коли від сусіда до сусіда, через родичів і знайомих передавалася інформація про патріотичну акцію. Бажаючих передати солдатам теплоту дому і душі виявилося немало. 
У визначений день хто в руках, хто велосипедом чи на автомобілі почали зносити-звозити пиріжки, яйця, яблука, цукерки, шоколад, ковбаси, домашню консервацію, мед та інші смаколики. Навіть холодцю наварили.  
Особливим атрибутом були паски та крашанки. Більшість були домашньої ручної роботи. Це були не просто пасхальні продуктові подарунки, а щось більше, що не виміряєш ціною - частинка душі, тепла і людської турботи.
Зібране продовольство доверху уклали у позашляховик. На кожному блок-посту цивільних гостей зустрічали радушно, бійці щиро спілкувалися, дякували за підтримку. Військові казали, що всім необхідним продовольством вони забезпечені. Але те, що привезли городяни, то  пахне домом, тому як не взяти. Деякі військові відразу впізнавали представників вулиць, які вже не вперше з подібними місіями навідуються до них. 
Окрему подяку в проведенні акції слід висловити командуванню і прес-службі оперативно-тактичного угрупування "Суми" і його командиру генерал-майору Василю Осипчуку. Всі зустрічі пройшли як належить - чітко, без зволікань, щиро і тепло. 

До акції гаївчан долучилося чимало жителів  інших вулиць міста Тростянець - цукрозаводського, центрального мікрорайонів. А вулиця Ірини Ярмош вже по праву може вважатися вулицею-волонтером. Тут в кожному дворі небайдужі люди. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий