У Тростянці засуджено жінку за виправдовування збройної агресії рф проти України у "Однокласниках"

Нещодавно Тростянецьким судом Сумської області оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню 46-річної місцевої мешканки у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 436-2 КК України.


Судом установлено, що жінка, використовуючи власний мобільний телефон, упродовж липня-серпня 2022 року, через російську соціальну Інтернет - мережу «Однокласники» навмисно ставила відмітки про вподобання матеріалів, які містили виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України та глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України. Та зі свого профілю розповсюджувала ці  матеріали. Поширені нею публікації стали доступні для загального ознайомлення необмеженому колу користувачів у соціальній мережі.


Під час досудового розслідування між сторонами кримінального провадження: прокурором та обвинуваченою, за участі захисника укладено угоду про визнання винуватості у скоєнні кримінальних правопорушень.

Суд, дослідивши матеріал кримінального провадження, затвердив угоду про визнання винуватості жінці у пред’явленому обвинуваченні та призначив їй покарання у виді 1 року позбавлення волі, звільнивши її від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік з покладенням на неї обов’язків на підставі статті 76 КК України.

Комментариев: 0
Добавить комментарий