Мобільні медичні команди продовжили виїзди у віддалені села Боромлянської громади

У Боромлянській територіальній громаді Сумської області віднедавна продовжився проєкт «Мобільні медичні команди», організований ГО «Академія сімейної медицини України». 

Проєкт добре себе показав в минулому році. Головна ідея - допомогти людям, які не мають можливості добратися до лікарні, а також забезпечити населення необхідними медикаментами в тих районах, де через російську агресію не залишилось жодної вцілілої аптеки. Про заплановані візити жителів віддалених населених пунктів заздалегідь повідомляють старости. Лікарі приїжджають, консультують, обстежують хворих, а головне - безкоштовно надають необхідні медикаменти.

Місцеві жителі схвально сприйняли новину про те, що мобільні медичні команди ГО «Академія сімейної медицини України», які працюють за підтримки ВООЗ, продовжили свою роботу і в цьому році. Знову у жителів віддалених сіл є можливість консультуватись та отримувати медпрепарати. 
- Завдяки регулярним виїздам у сімейних лікарів з’явилась можливість контролювати схеми лікування та їх корегувати. Не рідко стає так, що медики стають у тому числі і психологами для пацієнтів, - говорить Анна Карпова, координаторка проєкту в Сумській області.
В нашій області цей проєкт реалузуєтьу двох громадах -  Чернечинській та Боромлянській. По Україні він втілюється у 5 областях.

Торік проєкт показав, що первинна медична допомога є пріоритетною для населення, адже упродовж 3 місяців (вересень-листопад) медики надали більше 13 тисяч консультацій у семи областях.
Комментариев: 0
Добавить комментарий