Незламний Тростянець: 18 бійців місцевої тероборони отримали бойові ордени

«Героям - слава!» - це патріотичне гасло лунало вчора в стінах Тростянецької міської ради Сумської області. В цей день тут проходила сесія міськради. Перед її початком міський голова вручив 18 бійцям місцевого загону територіальної оборони «Тростянець-1» бойові ордени "За мужність" III ступеню, якими ті нагороджені Указом Президента України.

Учасники урочистостей засвідчили, що, як і протягом року незламності, який прожила Україна з початку повномасштабного вторгнення, ми продовжуємо боротися з російським агресором. І нагороди – підтвердження того, що Тростянець це робить не гірше, за інших.

Нагородження провів міський голова Юрій Бова. Перший орден він вручив дружині загиблого у бою за визволення Тростянця тероборонівця Івана Мартиновського - Ірині Мартиновській. В перший же день окупації її чоловік взяв зброю. В усіх бойових операціях був серед перших. Загинув 21 березня 2022 року. Як значиться у наградному листі - нагороджений посмертно - за особисту мужність і самовідданість у захисті державного суверенітету та незалежності України. 

Наступний орден для Олександра Володимировича Віннікова, нагороду отримала його мама - Любов Іванівна. В залі лунають нові і нові прізвища. Чоловіки під оплески присутніх отримують ордени - Сорока Дмитро Миколайович, Куц Ігор Володимирович, Гулюк Олександр Іванович, Рівошкін Сергій Сергійович, Щербак Петро Олександрович, Горгопа Василь Володимирович, Горгопа Ярослав Васильович, Мица Юрій Васильович, Касьянов Анатолій Васильович, Черкашин Олексій Анатолійович, Стеценко Олександр Вікторович, Стеценко Роман Вікторович, Трофімцов Олексій Петрович, Трофімцов Олександр Петрович, Дігтяренко Олександр Леонідович, Колісник Володимир Олексійович.

В сесійному залі зібралося немало присутніх. Вдячність світилася в їхніх обличчях. Тростянеччина пам`ятає і шанує всіх своїх героїв,  тих, хто свідомо став на військовий шлях після 24 лютого минулого року. Хтось з земляків-захисників вже поклав своє життя на вівтар майбутньої перемоги, хтось далі воює, захищаючи мир у своїй і родині кожного українця. І незалежно від того, відзначила держава та місцева влада їх нагородами чи хтось ще залишається непоміченим від публічного відзначення, всіма ними Тростянеччина гордиться. І ця гордість йде від серця до серця, від родини до родини, від вулиці до вулиці, від міста до найменшого села. І кожного разу ми з гордістю промовляємо: “Героям - слава!”.

Комментариев: 0
Добавить комментарий