У центрі Тростянця зрубали дві здорові голубі ялинки

У Тростянці Сумської області в самому центрі міста біля Будинку побуту спиляли дві здорових голубих ялинки. Десятки років, ще з минулого століття, стояли собі дерева, давали затінок у спеку, хованку від негоди. Але коли міська влада вирішила зробити ремонт в Будинку побуту, дерева спиляли на користь кільком додатковим місцям автопарковки.


Ялинки зрубали, бо вони не вписувалися у проект перебудови будинку під майбутній торговий центр, який має розміститися на першому поверсі. На місці дерев запланована автомобільна парковка.



Цинічно виглядає ця вирубка. Екологія і без того уражена, а тут люди самі її нищать. Природі, як і людям непросто переживати умови війни. Обурює те, що відповідно до представленого міською радою проекту ремонту Будинку побуту, ці дві великих ялинки, висотою більше, ніж сама триповерхова будівля, повинні були залишитись неушкодженими.  

Люди в шоці. Адже поблизу є де ставити авто - біля пошти, біля АТБ, біля прокуратури чи магазину "Континент". Шквал людського обурення викликала ця подія. Кримінальний кодекс України за незаконний поруб передбачає покарання до 3 років тюрми. "Де екослужба? Де поліція, які повинні слід­кувати. Чи слабо?", - запитує в соцмережах тростянчанин Валерій Михайлов.


Взагалі спилювання зелених красунь викликало шквал негативу пересічних громадян в бік міської влади Тростянця.  

"Боже , як же це жорстоко… Така краса була. Цікаво, коли люди просять прибрати аварійні дерева то довго цього чекають... А тут одразу.", - Любов Пахоменко.

"Всі вже зрозуміли, що на мера немає ніякої управи, він нікого не боїться, йому "пофіг" на думку людей", - Наталія Міщан.

"Ви садили ті ялинки, вони що, у вашому дворі росли? Це у громади потрібно спитати: можна їх зрубати чи ні? Це нагадує, як яблуневий сад колись знищили", - Світлана Савицька.

"Краще б привели до порядку Привокзальну площу, вул. Благовіщенську від старої полі­клініки і до перехрестя з вул. Набережна, в центрі міста - через дорогу від мафів сина мера, в ряду магазинів від прокуратури до самого готелю...", - Анатолій Бондарь.

"А це все через те, що тростянчани мовчать. Мер добре це розуміє і робить все, що йому поповнює кишені… Нищить все навколо себе, не рахується ні з ким. В цьому самі ми і винні. Породили "царя" - терпіть, - Наталія Денчик.

"В Європі бережуть кожен пагінець, кожне дерево, а у нас варвари у керівництві міста. Тепер там (біля Будинку побуту - прим. редакції) на два паркомісця буде більше. Скоро в місті одні клинки залишаться" - Макс Кучмій.


Комментариев: 0
Добавить комментарий