Нашкодили для цілого мікрорайону: у Тростянці без попередження "обрізали" дротовий зв`язок

Минулого тижня в цукрозаводському мікрорайонів міста Тростянець Сумської області - одному з найбільших в місті, несподівано перестав працювати Укртелекоміський дротовий телефонний зв`язок. Немало людей захвилювалося. Особливо старшого віку, які все життя користувалися таким звичним і невибагливим апаратом. 

Одні, у кого замовк телефон, пішли до сервісного центру свого мікрорайону - невелика будівля розташована біля шоколадівського гуртожитку. Натикнулися на зачинені двері і записку на них: "Укртелеком не працює". Інші вирішили, що причина в поломці і почали викликати ремонтників по телефону. Треті ж почали скаржитися в райцентр в Охтирку чи далі в Суми. І там почули шокуючу відповідь: "Тростянецька міська рада забрала у телекому приміщення в цукрозаводському мікрорайоні, де раніше розташовувалася наша АТС. Через це все обладнання звідти довелося демонтувати і вивезти. Тому в цьому мікрорайоні       проводового зв`язку тепер більше не буде".

Нашкодили для цілого мікрорайону. 
Не питаючи ні в кого, не повідомляючи нікому, міська рада взяла і відібрала у людей один з найбільш зручних каналів комунікації. Можливо хтось наперед оплатив абонплату на квартал чи на рік. У багатьох через телекомівські дроти був доступ до Інтернету. 
Тепер немає ні зв`язку, ні інтернету Хто компенсує витрати? Або в разі відсутності інтернету та світла, тільки дротовим можна терміново викликати медичну чи аварійну службу, поліцію.
До речі, коли місто перебувало у ворожій окупації, коли не було ні світла, ні інтернету, коли мобільники у всіх порозряджалися, то саме дротовий телефон виручав людей. Міський голова всього цього на собі не відчув, бо період окупації пересидів десь далеко від Тростянця. Але ж більшість людей це пам`ятають. 
І наперед невідомо, наскільки дротовий телефон буде ще корисним, скажімо, для термінового оповіщення населення, коли ніякі інші канали не працюватимуть.

Як альтернативу, телекомівці пропонують людям встановлювати радіотелефони. Але він, по-перше, не зберігає попередній номер, до якого роками звикли знайомі і близькі абонента. 
По-друге, працює радіотелефон на електриці. Нині ж раз-у-раз її відключають. І по-третє, до телефону потрібно оформити картку, яку потрібно зареєструвати, а потім постійно поповнювати за абонплату. 
Тому заміна далеко не рівноцінна. 
І нарешті, треба рахуватися і з тим, що Тростянеччина - прифронтова територія. І тут важливо зберігати всі можливості засоби комунікації.

Комментариев: 0
Добавить комментарий