Охтирщина передала позашляховик своїм визволителям-холодноярівцям

В перший день лютого в Тростянець Сумської області приїхала група бійців 93-ї бригади «Холодний яр», які в березні 2022-го брали участь у обороні Охтирського району та визволенні міста Тростянець від ворожої русні. Приїзд цей був не випадковим - бійцям передали позашляховик, який місцеві благодійники не тільки закупили за свої кошти, а й підготували його для використання в бойових діях.


Для придбання автомобіля були використані кошти від благодійників-підприємців Тростянця, керівників підприємств Охтирського району, окремих депутатів Охтирської районної ради і чисельної групи небайдужих пересічних громадян. Долучився до цієї благородної справи і народний депутат України, обраний саме від цього виборчого округу - М.М.Задорожній.

-  Хочу висловити подяку всім небайдужим громадянам, що долучились до збору коштів. Також свою вдячність хочу висловити мешканцям міста Луцьк Роману, Дмитру та його доньці Арині за сприяння у придбанні, обслуговуванні та підготовці до відправки автомобіля, - прокоментував голова Охтирської районної ради Сергій Кірічко.


Символічно, що передача автомобіля представникам військової частини відбувалася на місці, де під час визволення Тростянця "холодноярівці" вели найзапекліші бої - на привокзальній площі, де ворогом було зосереджено велику частину своєї бронетехніки. Але це ніяк не вплинуло на атакувальні дії ЗСУ. Ворог був розбитий, більшість техніки – знищена. Місто Тростянець було звільнено!


Все це згадували військові, коли перебували  на місці отримання автомобіля. Вони дякували тростянчанам і представникам Охтирської районної ради за надійний тил. У свою чергу жителі Тростянця і представники Охтирщини, які прийшли сюди, дякували захисникам за мужність і відвагу, запевнили, що вірять в ЗСУ, а своєю підтримкою наближають перемогу над ворогом. 

Разом з транспортним засобом військовим були також передані продукти харчування, теплий одяг, медикаменти, паливно-мастильні матеріали.

Комментариев: 0
Добавить комментарий