У Тростянці віряни Церкви Святої Трійці зібрали гроші на генератор для бійців ЗСУ

Дізнавшись з місцевої преси, що у Тростянці Сумської області люди збирають кошти на придбання дизельного генератора для воїнів-земляків 26-ї артбригади ЗСУ, віряни Церкви християн віри Євангелієвської, що у Тростянці по вулиці Пролетарській, 24, відразу ж долучилися до цієї справи.

Спочатку під час служби пастир церкви Юрій Васильович Коваль звернувся до людей з пропозицією долучитися до збору коштів для ЗСУ. Через два дні, перед черговою церковною службою, добровільні пожертви зібрали, а на самій службі - порахували і передали волонтеру, якого завчасно запросили на зібрання. Сума вийшла немала - 6000 грн. 

Передаючи гроші, люди в молитвах просили Бога, щоб їхня допомога обігріла і тіла, і серця, і душі захисників. А волонтерів просили прослідкувати, щоб генератор той отримали саме воїни, які сьогодні в холоді несуть службу і потребують обігріву, а не високі командири, які і без генератора сидять в теплі.

У розмові пастир Юрій Коваль зауважує, що в їхній церкві з початком війни вірян побільшало - раніше на службу приходило 30-40 людей, а нині 80-100. А буває й більше. Люди моляться за мир, щоб українські воїни залишалися здоровими і такими ж щоб повернулися додому.

- Ми дякуємо Богові, що змогли в цей тяжкий час послужити нашим воїнам. Молимося за мир, за нашу перемогу, - каже Юрій Коваль.

Варто підкреслити, що Церква християн віри Євангелієвської допомагає не тільки армійцям, а й цивільному населенню. Особливо відчутною ця підтримка була в перші дні і тижні після звільнення Тростянецької громади від російських окупантів, коли у людей майже нічого було їсти, Церква Святої Трійці, як її ще називають, роздавала гуманітарну допомогу, яку привозили не тільки із інших областей України, а й із-за кордону - з Німеччини, Польщі, Румунії та інших країн. Причому, роздавали продовольчі та інші набори не тільки в місті, а й по селам громади.

Комментариев: 0
Добавить комментарий