Суд покарав депутата Тростянецької міськради за керування автомобілем у стані алкогольного сп`яніння

Відбулося засідання Тростянецького суду Сумської області за обвинуваченням депутата Тростянецької міськради від фракції "Сила людей", керівника КП "Тростянецькомунсервіс" Андрія Самодая, який керував автомобілем у стані алкогольного сп`яніння. Суд виніс покарання - 17 тисяч гривень штрафу і на один рік позбавлення водійських прав. 

Суддя О.Огієнко, оголошуючи матеріали справи, сказав, що після затримання поліцією, підозрюваний проходив медичний огляд на вміст алкоголю в крові в Тростянецькій міській лікарні. Результат - 1,21 проміле, що значно перебільшує дозволену норму. 

Андрій Самодай визнав вину. При цьому свій вчинок обгрунтував.

-        Визнаю свою провину. Не виправдовуючись, хочу пояснити, що цьому склалися непередбачувані обставини. Я працюю керівником комунального підприємства "Тростянецькомунсервіс". Перебував вдома, вечеряв, вжив небагато алкоголю. В цей час мені по телефону передали інформацію, що на водозаборі сталося падіння тиску в системі водопостачання, як з`ясувалося потім, через прихований порив. Серйозність аварії, що сталася на водоканалі, вказувала на те, що потрібно було терміново перекривати частину водозабору, щоб все місто не опинилось без води. Тому я сів за кермо автомобіля і поїхав на центральний водозабір, де під моїм керівництвом були виконані всі необхідні роботи для нормалізації ситуації. Потім я знову сів в автомобіль і поїхав додому. По дорозі мене зупинили, склали протокол. Я визнаю, що порушив правила дорожнього руху, керував машиною у стані алкогольного спяніння, але зробив це під тиском обставин, про які я розповів. За двадцять років водійського стажу ви не знайдете жодного серйозного порушення за моєї участі, - сказав Андрій Самодай звертаючись до суду.

Очевидно, що керівник комунального підприємства міг уникнути порушення - наприклад, викликати таксі чи попросити сісти за кермо автівки когось із сусідів чи знайомих водіїв. Варіанти були. Однак Андрій Самодай вчинив по іншому, порушивши закон.

Суд, довівши вину Андрія Самодая, застосував покарання за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення - притягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані наркотичного, алкогольного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції. 

Відповідальність досить сувора - штраф у 17 000 грн. та позбавлення права на керування автомобілем на 1 рік.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом 30 днів з моменту оголошення вироку.  

Комментариев: 0
Добавить комментарий