Мер Тростянця про свої закордонні відрядження: «… готовий ще їздити скільки завгодно»

На День знань міський голова Тростянця Сумської області Юрій Бова, можна сказати, відреагував на тролі Президента України, який влітку різко розкритикував часті міжнародні відрядження українських посадовців. Мер Тростянця сказав: "… готовий ще їздити скільки завгодно»"

Нагадаємо, в липні цього року в Швейцарію на конференцію з питань відновлення постраждалих від російського вторгнення територій поїхало понад 100 українських посадовців. В Офісі Президента пояснили, що в Україні йде війна і варто стримати "туристичні забаганки чиновників", а сам Глава держави протролив посадовців-мандрівників по світу: "Я запрошую вас усіх у нашу прекрасну державу. Найкращу в світі. В Україну... Бо у нас відбудова нашої держави. Я просто хотів їм нагадати. Мені здається, що це так важливо" - говорив тоді Глава держави. 

Тростянецький мер на ту конференцію в Швейцарію не їздив. Але в контексті проблеми і він в ЗМІ піддавався критиці за свої часті закордонні подорожі в різні країни в той час, коли в своїй державі йде війна. 

І ось наприкінці серпня, під час вчительської конференції у Тростянці, на якій було влаштовано телеміст з освітніми партнерами з Литви, Ю.Бова знову повернувся до теми закордонних відряджень чиновників, заявивши, що «… готовий ще їздити скільки завгодно»:

- Ми та громада, яка вже давно займається міжнародною співпрацею. Ми бачимо результат цієї міжнародної співпраці. Це і самі сучасні освітні програми. До нас заходять онлайн ці заходи. І багато уваги закордонних наших партнерів до Тростянця – до нашої лікарні, до наших шкіл, і допомога гуманітарними вантажами, і допомога транспортними засобами...

Хтось, можливо, нас не розумів. Хтось там писав, пам`ятаю, там образливі речі в газетах, там писалось навіть на мене... Але, знаєте, писалось, мер-мандрівник, він десь там поїхав в мандри по країнам. Якщо мандри проносять вам користь, готовий ще їздити скільки завгодно і втягувати в громаду звідки це можна, нові-нові-нові і ресурси, і технології, нові якісь практики. І сьогодні те, що ми маємо, це наслідок того, що ми хотіли розвиватися, ми були непосидючими і тепер нам трошки легше, ніж тим громадам, у кого немає цього…».

Цікаво, що вислів про «непосидючість» більше стосується самого мера, бо переважно за кордон він їздить сам і лише іноді бере з собою когось з близького оточення.

Комментариев: 0
Добавить комментарий