За крадіжку в умовах воєнного стану жителя Боромлі засуджено до позбавлення волі на два роки

30 серпня Тростянецьким районним судом Сумської області оголошено вирок раніше судимому 43-річному чоловіку, який наприкінці квітня 2022 року під час дії воєнного стану на території Боромлянської громади, проник до приміщення одного із підприємств через отвір у зруйнованій стіні будівлі і викрав там чавунну плиту пічного опалення. 

Викрадене майно він відвіз до пункту приймання металобрухту, де отримав за нього кошти. Унаслідок крадіжки власнику майна завдано матеріальну шкоду в сумі 1267 грн. Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю, та підтвердив установлені судом обставини вчинення ним кримінального правопорушення. 
Суд, дослідивши подані прокурором докази, визнав винуватим чоловіка у пред’явленому обвинуваченні за частиною 4 статті 185 КК України (крадіжка (таємне викрадення чужого майна), вчинене в умовах воєнного стану).

Враховуючи те, що обвинувачений вчинив умисний злочин, однак щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину, добровільно відшкодував завдані збитки, суд призначив жителю Боромлянської громади остаточне покарання (з урахуванням частини невідбутого покарання за попереднім вироком) у виді позбавлення волі строком на 2 роки 1 місяць.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з моменту його проголошення. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий