У Тростянці пам`ятник героям війни потонув у бур`янах

В цукрозаводському мікрорайоні міста Тростянець Сумської області є пам'ятник Слави, побудований на честь воїнів, які загинули у Другій Світовій війні. На меморіальній дошці надпис: "Вічна пам'ять захисникам Батьківщини" і малюнок вічного вогню. В мирний час сюди щороку приїжджали представники громадськості і міської влади, які покладали квіти на честь Дня Перемоги і Пам`яті та до Дня визволення міста від фашистських загарбників. Для дітей тут проводили заходи з патріотичного виховання. Сьогодні це місце потонуло в бур`янах. 

Пам'ятник зроблений у вигляді постаменту, на якому у повний зріст височить постать воїна-солдата, який схилив голову над двома надгробними плитами, що з двох боків розташовані біля підніжжя обеліска. Це могили. Свого часу сюди були перенесені останки військових, які загинули під час визволення міста Тростянець від німецько-фашистських загарбників. Покояться там різні за званням військові, але всі вони - герої-визволителі, які у сорокових роках минулого століття зберегли Україні мир. 
Та тільки сьогодні ту славу місцева влада зганьбила, практично перетворивши весь меморіальний комплекс у смітник - пам`ятник і дві меморіальні плити у бур`янах висотою у людський зріст. Тут вже давно не прибиралося, про це говорить те, що на горі постаменту пам`ятника, а це на висоті біля трьох метрів, виросло … деревце. 
Навряд чи цього бардаку не помічають очільники міста та комунальники "Зеленбуду" - поруч міський стадіон, де змагання з початком війни не проводяться. Зате травичка там - на футбольному полі і навколишніх газонах, щодня підстригається рівно і скрізь. А по розміщеним поливочним шлангам видно, що цю площу також рясно й поливають.  
Стосовно ж пам`ятника, то це місце потребує не тільки прибирання і ліквідації там бур`янів. Він потребує реставрації. Місцеві мешканці кажуть, що можливо, це і не на часі. Можливо. Тільки на їхню думку небагато потрібно коштів і сил, щоб повикошувати бур`яни, пофарбувати поржавілі конструкції і привести все до порядку.

Комментариев: 0
Добавить комментарий