У Тростянці провели благодійний концерт на підтримку ЗСУ

У Тростянці за ініціативи волонтерів і самодіяльних артистів провели благодійний концерт для підтримки ЗСУ. Відбувся він на літній терасі ресторану «Круглий двір», який якраз цього дня відкрили для масового відвідування, як заклад відпочинку і харчування. 

Поєднання двох заходів відбулося несподівано. Спочатку власник ресторану, відомий у Тростянці волонтер Мирослав Шило повідомив через соцмережі про відновлення роботи одного із найзатребуваніших у мирний час місць дозвілля для молоді і людей середнього віку. А потім інший відомий громадський активіст-волонтер Юрій Ранцевас зустрівся з Мирославом і розповів йому, що якраз в цей час проводить збір коштів для одного з військових підрозділів Збройних Сил України, де служить багато наших земляків. 

Чоловіки без зайвих пояснень зрозуміли один одного. Так і вирішили – перед відкриттям літнього ресторанного майданчика провести благодійний концерт, а зібрані кошти передати саме для цього підрозділу ЗСУ. 

Глядачів зібралося багато, вільних місць за столами не було. Довелося навіть встановлювати додаткові. Вхід на концерт зробили платним - 80 грн., це був як стартовий внесок кожного у загальну благодійну концертну копилку. Крім того, в самому залі було встановлено скриньку, куди кожен додатково міг покласти гроші, скільки дозволяли статки.

Свій мистецький клас продемонстрували і самодіяльні артисти. Відкрив концертну програму українським попурі на баяні відомий у Тростянці музикант Юрій Сосєдко. Далі брали до рук інструменти та мікрофони виконавці - Мирослав і Анастасія Шило, Ігор Медвєдєв, Володимир Шелест та інші. Звучали авторські і пісні відомих українських композиторів, вірші, інструментальні композиції. Емоції і відчуття пробирали до сліз. Присутні відчули, що мистецтво, це теж фронт у боротьбі за свободу України. А українські пісні вже відомі сьогодні всьому світові, як символ вільної, сильної і нескореної України. 

  • Пісня завжди була і залишається оберегом нашого народу і нашою святинею. Ми впевнені, вже скоро наша пісня зазвучить по-новому, як пісня України, яка перемогла, - говорить одночасно організатор, волонтер і учасник концерту, в недалекому минулому відомий виконавець, володар Гран-прі фестивалю «Боромля» Мирослав Шило.

Свій благодійний внесок зробив і колектив ресторану «Круглий двір» – всі зароблені того дня кошти ними були передані до благодійної скрині. Загалом було зібрано понад 10 тисяч гривень, які буквально наступного дня були передані через волонтера Юрія Ранцеваса на потреби ЗСУ.

Комментариев: 0
Добавить комментарий