У Тростянці збирають кошти на авто для роти охорони місцевого військкомату

Перемогу може наблизити кожен - так вважають волонтери з Тростянця Сумської області, які закликали своїх земляків підтримати Збройні Сили України, долучившись до збору коштів на автомобіль для місцевої роти охорони Тростянецького військкомату ЗСУ 

Волонтер з Тростянця Олександр Москаленко вже відкрив банківський рахунок, на який розпочато збір коштів. Самому Олександру у Збройних Силах служити не довелося - за станом здоров'я через поганий зір призовна комісія визнала його непридатними до військової служби. В мирний час чоловік займався автослюсарською справою. Коли ж росія почала повномасштабну війну проти нашої держави, чоловік став допомагати ЗСУ. Збирав кошти на військову амуніцію. Сьогодні на картку волонтера збираються кошти на потужний позашляховик. Чоловік каже, що якщо купити б/ушний повноприводний, дизельний пікап, то його можна переобладнати навіть під бойову одиницю. Але коштуватиме цей автомобіль немало - в межах 7-8 тисяч доларів. 

- Не звик просити щось для себе, але мені не соромно робити це для наших захисників. Кожна гривня від небайдужих людей допоможе корисній справі, а ще вкотре покаже хлопцям-захисникам, що вони - не самі, - каже Олександр.

В Тростянецькому військкоматі ініціативу волонтерів схвалюють, особливо в самій роті охороні. Їхній підрозділ здійснює цілодобове чергування по місту і Тростянецькій громаді, слідкує за порядком, особливо в комендантську годину, координує зв'язок між блок-постами. Якщо виникає якась термінова ситуація з необхідністю виїхати на місце, бійці вирушають. Але поки що все це відбувається на волонтерських засадах - у військкоматі для оперативного чергування немає жодної одиниці автотранспорту (це при тому, що у теробороні міської ради не менше п`яти позашляховиків, але командир цього загону Юрій Бова не хоче поділитися з військкоматом хоча б одним). Тому поки що охоронці вирушають на чергування на своїх автомобілях, заправляють автівки за свої гроші, а якщо якась поламка - знову ж ремонтують теж за свої. 

Це не правильно. У військових має бути службова машина. 

- Якщо ми разом зберемо гроші і купимо її, то ця машина нікуди не щезне з Тростянця, вона буде приписана при військовому комісаріаті, буде постійно у людей на виду, - говорить боєць Тростянецької роти охорони Олексій Сміян.

Посилання на Банк
💳 Номер картки Банку
5375 4112 0226 1645
Комментариев: 0
Добавить комментарий