Збройні Сили України захищають Батьківщину, волонтери Охтирки плетуть захист для ЗСУ

Маскувальні сітки дозволяють військовим бути непомітними для ворога. А значить бережуть їхні життя. Попит на такі сітки у ЗСУ завжди великий. Плетуть їх волонтери Охтирки Сумської області.

Хвалять маскувальні сітки, зроблені сусідами, і в Тростянці.
-    Ми дізналися, що в Охтирці діє група людей, які плетуть маскувальні сітки, звернулися до них, волонтери відразу погодилися і невдовзі вийшло, як, у тій приказці - з миру по нитці і є сітки для нашого підрозділу Збройних Сил України, - задоволено розповідає в недалекому минулому волонтер, а нині боєць загону територіальної оборони Олексій С.Треба сказати, що в Охтирці, не те що в Тростянці, вистачає добровольців, які плетуть камуфляжного снастя. Незважаючи на те, що справа ця не з швидких і далеко не проста, навчитися їй може кожен. Головне бажання і - мотивація. А руку "набити", тобто набратися досвіду - справа наживна.
В цьому переконана волонтерка з Охтирки, завідуюча однією з бібліотечних філій на Охтирщині Оксана Тиха. Вона підготувала проєкт "Стрічка життя", зуміла організувати людей, які виявилися готовими допомагати Збройним Силам в їхньому місці не відкладаючи на колись, а саме зараз. Учасники проєкту плетуть сітки і на дому, і в закладах освіти, і в бібліотеці. Мов бджілки, вони щодня трудяться для ЗСУ. 
Нещодавно долучилися до справи навіть охтирчани з обмеженими можливостями. Зокрема, саме останні сплели дві великих сітки для тростянецьких вояків.
-    Не можна описати, наскільки важливою є ця справа для наших волонтерів. В цьому ми зміцнюємо почуття віри і підтримки в нашу перемогу. А для тих, хто кожної секунди ризикує своїм життям заради цілісності нашої Батьківщини, заради збереження нашого життя і поготів! І робити так, щоб наші захисники відчували підтримку тих хто в тилу - наш спільний святий обов'язок! Вони захищають нас, а ми плетемо для них захист! - розповідає Оксана Тиха. Треба сказати, що неможливою була б ця робота без благодійного фонду "МЕЛІОС", який без коливань погодився допомогли охтирчанам запустити проєкт "Стрічка життя". Фонд оплачує придбання ниток для плетіння основи, тканини, забезпечує логістику і навіть надає волонтерам матеріальні стимули - продуктові набори для родин.
Сьогодні у волонтерів роботи вистачає. Захід допомагає новою технікою. А значить треба її маскувати від ворога. Тому потреба у маскувальних сітках велика. Рівно, як і у добровільних помічниках. 
Тим більше, що і асортимент своїх виробів волонтери розширили - тепер вони роблять ще й "кікімори" для снайперів і розвідників. А ще - обереги, такі собі кукли-мотанки. 

До речі, військовим їх передають вже освяченими у храмі.

Комментариев: 0
Добавить комментарий