У Тростянці вперше з початку війни відновила свій вихід місцева газета "Тиждень"


В мирний час останній номер цього місцевого ЗМІ, що видається у Тростянці Сумської області, читачі мали б отримати 24 лютого. На жаль, цього дня Росія напала на Україну. Тростянець того ж дня, одним з перших на Сумщині, був окупований ворогом. Тоді вже ніхто ні на яку доставку періодики не сподівався.


Минуло трохи більше сімдесяти днів героїчної боротьби Українського народу з ненависним ворогом. Наприкінці березня доблесні Збройні Сили України вибили рашистів з території Охтирського району і всієї Сумської області. Люди почали звикати до вільного життя. І як тут без місцевої преси. То ж, 6 травня редакція газети «Тиждень» порадувала своїх передплатників поновленням виходу своєї газети. Люди телефонували, дякуючи журналістам. Для них ця подія, як один із символів повернення до звичного життя, яке вони через окупантів тимчасово втратили.


Тематика чергового номера – про те, як важко пережили люди період окупації, як раділи визволенню міста і сіл громади, про відважних волонтерів, про початок відновлення зруйнованих окупантами об`єктів. Важливою є ця подія і для самого видання. Бо треба на своєму – інформаційному рівні - допомагати людям отримувати потрібну їм інформацію, писати місцеві новини про боротьбу за перемогу, про непросте сьогоднішнє життя в Тростянецькій громаді, Охтирському районі і Сумщині в цілому. 


Люди задоволені. Тепер головне, щоб і «Укрпошта» не підвела, доставляючи друковані видання кожному передплатнику.

Комментариев: 0
Добавить комментарий