В Тростянецькій міськраді службовці призупиняють трудові відносини... «у зв`язку з агресією рф»

Вже скільки мером Тростянця Сумської області давалося запевнень, що не буде він «тиснути» на своїх бюджетників – ні по обмеженням у зарплаті, ні по організації їхньої роботи у військових умовах, ні тим більше по трудовим відносинам, однак у Ю.Бови на це своя тактика: казати одне, а робити - по-своєму. 

12 квітня міський голова Ю.Бова видає «унікальний документ» - ним працівників міської ради увідомляють, що їхня установа (міська рада) повністю поновила свою роботу і у зв`язку з цим просить всіх «приступити до роботи у найближчий час. Про дату початку виконання посадових обов`язків просимо повідомити до 13.04.2022 року». Тобто – в день підписання документу - 12.04. 

Найцікавіший пункт в кінці цього документу – міський голова попереджає, що «якщо ви не зможете приступити до роботи через незалежних вас обставин… просимо до 13 квітня 2022 р. повідомити про призупинення трудового договору…».

Очевидно, що мерія не давала своїм працівникам навіть доби на прийняття рішення, вже не кажучи на швидке повернення додому після вимушеної евакуації. В мирний час штат міської ради складався приблизно з 150-175 працівників. Очевидно, що немала частина з них виїхали на період окупації, як вимушені переселенці. Перебуваючи на заході країни, а тим більше за кордоном, люди реально не мали можливості повернутися до 13 квітня. І у них не було вибору, крім призупинення трудових відносин.

Скільки людей були змушені написати заяви про призупинення трудових відносин, про такі деталі міська рада навряд чи де офіційно повідомляла. Не в її інтересах. Але те, що такі заяви були – це факт. Копію однієї з таких ми маємо. Керівник установи у заяві на міського голову просить «…у зв`язку з агресією РФ проти України та введенням військового стану на Україні… прошу вас призупинити дію мого трудового договору з 1.04.2022 р. до дня фактичного виходу на роботу». 

По-перше, саме формулювання причини містить неоднозначну аргументацію - не через особисті обставини, в тому числі і через стан ВПО, не через неможливість прибути на роботу в визначений час, а саме «…у зв`язку з агресією РФ проти України..." і далі за текстом. Можливо, що текст заяви службовець писав під чиюсь диктовку з міськради. А можливо і ні.  

По-друге, в заяві навіть не вказується строк тимчасового призупинення трудових відносин, а слова «до дня фактичного виходу на роботу» більше вказують не на право людини на поновлення, коли це стане можливим для неї, скільки правом адміністрації погодитися на це, коли на те буде воля її керівництва...

Комментариев: 0
Добавить комментарий