Живицький у відеозверненні спростував дві неправдиві інформації тростянецького мера

Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, у своєму відеозверненні офіційно спростував обидві останні інформації, про які поспішно розповів в ЗМІ тростянецький мер Ю.Бова.

По-перше, як повідомив Д.Живицький, не відповідає дійсності інформація, що на території Сумської області виявили залишки зарину. 

Нагадаємо, перед цим в кількох електронних ЗМІ мер Тростянця Ю.Бова повідомляв: «Ми знайшли у селі Білка залишки хімічної зброї — це зарин та інші речовини. Виявили ампули. Зараз цим займається Служба безпеки України. Можливо, цією хімічною речовиною окупанти хотіли бити чи по Києву, чи по Полтаві, чи по інших містах, – казав Бова». 

Дмитро Живицький заперечує: «Інформація про знайдену хімічну зброю – зарин чи інші хімічні речовини, якими могли атакувати населені пункти Сумської області, не підтвердилась. Це брехня й неправда, тому, будь ласка, не вірте цьому», – закликав Дмитро Живицький у відеозверненні.

Другим фейком від Бови виявилася інформація про те, що п’ятеро дітей підірвалися на міні.

«На щастя, сьогодні жодна дитина не загинула, підірвавшись на міні чи на розтяжці. Це неправда, не довіряйте неправдивій інформації, – попросив керівник ОВА».

Дмитро Живицький наголосив: під час воєнного стану важливо отримувати інформацію лише з офіційних джерел – від Офісу Президента, Генерального штабу ЗСУ, обласних військових адміністрацій, з офіційних сторінок військових частин тощо.

Комментариев: 0
Добавить комментарий