Тростянецькі переселенці з Тернопільщини передали для українських захисників Великодні гостинці

Війну із російськими загарбниками кожен українець веде на своєму фронті. Переселенці з Тростянця Сумської області, які під час ворожої окупації були вимушені виїхати з рідного краю на захід країни, вирішили підтримати бойовий дух наших захисників духом найсвітлішого християнського свята року - Воскресіння Христового.

Одними з таких переселенців є родина Олійників. Леся - багатодітна мама, вона ж і матушка Благовіщенського храму міста Тростянець, з дітьми переїхала в місто Почаїв Тернопільської області. 

  • Після всього побаченого і пережитого я могла відволіктися тільки на мою улюблену справу – випічку. Наближення Великодня тільки посилило наше бажання наробити нашим бійцям пасхальні гостинці, - розповіла Леся Олійник.

Разом з учнями місцевої школи активно взялися до приготування великодньої здоби для українських солдат. Весь останній тиждень займалися випіканням пасок, пиріжків, різних смаколиків. Одночасно діти писали воїнам вітальні листівки, деякі з дітей навіть присвятили захисникам України свої вірші та пісні.


  • Уся Україна готується до Великодніх свят. Ми народ віруючий, релігійний, який поважає свої традиції, тому робимо усе можливе, щоб кожен наш захисник відчув благодать Воскресіння Христового, любов і теплоту рідного дому, – каже Леся Олійник.
Біля сотні Великодніх наборів вже в дорозі на Тростянець. До свята їх зустрінуть у Благовіщенському храмі, де настоятель протоієрей Миколай їх освятить і потім, через волонтерів, передасть землякам-воїнам Українських Збройних Сил.
Комментариев: 0
Добавить комментарий