Молимося за Тростянець. Там пекло!

Головною темою більшості інформаційних повідомлень минулої і сьогоднішньої доби з Сумщини є ситуація в місті Тростянець. За весь час його тривалої окупації, сьогодні там найгарячіше.


За інформацією офіційних джерел, насамперед Сумської ОВА і її голови Д.Живицького, в місті відбуваються жорстокі сутички підрозділів української армії з окупаційними військами рф. Місцями ведуться артобстріли, в інших місцях відбуваються вуличні бої.


Ворог, втрачаючи позиції, не гребує нічим, панічно обстрілює все навколо себе - житлові будинки, критично важливу інфраструктуру. За інформацію місцевих джерел, вчора з танків було розстріляне одне з сіл Тростянецької ОТГ, пошкоджено багато будинків, не виключено, що є постраждалі серед населення. Вчора ввечері ворожим снарядом було серйозно пошкоджено підвідний газопровід, здалеку було чутко свист газу, що виривався у повітря. Добре, що не рвонуло. Але більшість мікрорайонів міста, де  вже тиждень, як немає ні води, ні світла – тепер і без газу. Зазнало руйнувань і одне з найбільших підприємств міста.


В таких умовах виходити на вулицю у Тростянці дуже небезпечно. І не тільки через постійні обстріли - російські нелюди розстрілюють мирних людей, вдираються в їхні житла, відбирають їжу і одяг, не дають можливості ховати загиблих та діставатися лікарень. Вчора стався випадок, коли жінці довелося народжувати у себе вдома – у пологове відділення орки її не пустили.


Ось таким сьогодні є Тростянець. За словами голови Сумської обласної військово-цивільної адміністрації Д.Живицького, місто потерпає найбільше від вогню терористів з рф та їхніх знущань.


Та не зламати дух українців. «Україно, привіт з Тростянця! Ми в окупації, над нами літають бомби, але наш бойовий дух не зламний💪. Все буде Україна!», - написав сьогодні на своїй сторінці в Фейсбук вже легендарний тростянецький волонтер Мирослав Шило – той самий, який з перших днів війни у власній пекарні випікає хліб і роздає його людям.


«Ми ненавимо вас. Ви прийшли підло на нашу землю, ви вкрали у наших батьків старість, а у дітей – дитинство. Ви вкрали у нас весну. Але у нас буде ще багато весен, а ви вже потонули у темряві…» - написала тростянчанка Світлана Панченко.


І таких постів з пекельного Тростянця з твердою вірою у нашу перемогу – сотні і тисячі. Люди моляться за Тростянець. Бажають найскорішого його визволення і перемоги України над ненависним ворогом. А значить так і буде!

Комментариев: 0
Добавить комментарий