В Тростянці вже два дні учні школи №5 ходять на навчання з обігрівачами

На початку цього тижня учнів Тростянецької школи №5 Сумської області розчарувало не стільки закінчення зимових канікул і повернення до навчання, скільки холод в самій школі - в фойє, коридорах, кабінетах і класах батареї ледь теплі, повітря не більше +10 градусів. 

Думали, мине понеділок і вже наступного дня нарешті котельня натопить необхідну температуру. Однак у вівторок ситуація повторилась. Більше того, адміністрація школи батьків попередила, щоб діти до школи приходили не на 8-му ранку, а пізніше - на 10-у годину. Перші дві години, мовляв, вчителі і учні працюватимуть дистанційно.

Однак у вівторок ні зранку, ні вдень в школі не потеплішало. Хто з батьків мудріший, той своїх дітей відправив до школи разом з … обігрівачем. Але і це ситуацію не врятувало. Аби не морозити дітей і не мати від цього наслідків масової респіраторної захворюваності, через дві години з початку навчання всіх учнів, які прийшли до школи, відпустили по домам.

Нарешті захвилювалася і влада. У вівторок Тростянецький міський голова Ю.Бова провів "розбір польотів" з причетними до надзвичайної ситуації посадовими особами, аби і самому розібратися, і потім виправити становище.

Журналістів на це зібрання не запрошували. Але по тій скупій інформації, яку ми зібрали, ситуація, як у тій приказці про дешеву рибку і погану юшку. Холодні приміщення стали результатом економії на дітях, яку влаштували адміністрація школи і певною мірою посадовці міськради, які відповідають за комунальне обслуговування освітніх закладів. 

Адже причина зовсім не у поломках чи нестачі палива. Просто чиновники погодилися укласти угоду на обслуговування і забезпечення котельною теплом на умовах певної економії. Причому, не з місцевою організацією, а чомусь із сумською. Хотілося всім зекономити на вартості гігокалорії, знизивши її з 2,0 тис. грн. до 1,7 тис. 

Був укладений договір. І почалася економія … на дітях. Адже щоб менше коштувала гігокалорія, треба, щоб холоднішими були батареї в приміщенні. Коли на дворі було не так холодно, то не відразу відчувалася нехватка тепла в приміщеннях. Але після новорічних канікул, на які котельню, очевидно, "притушили" до мінімуму, холод відчули всі. А працівники котельні не встигли після закінчення канікул нагнати потрібні градуси в батареях. І в понеділок та вівторок навчання проходило за температури лише +10.

Після проведеної наради, був розірваний договір на опалення з сумчанами, натомість уклали угоду з Тростянецьким лісгоспом. Дирекція навчального закладу попросила батьків вже не давати дітям в школу обігрівачі, бо тепер в класах буде тепло.  

Треба сказати, що від «економної» роботи котельні страждала не тільки школа – звідси також подавалося тепло в будинок культури, районний суд та музичну школу. Схоже, тепер і там не будуть мерзнути.

Комментариев: 0
Добавить комментарий