Велике будівництво допоможе Тростянцю мати у себе асфальтовий завод

Більше мільярда гривень буде освоєно в рамках програми Президента - Велике будівництво, на ремонті доріг в межах Тростянецької ОТГ Сумської області. Великі обсяги робіт зумовили дорожніх будівельників мати поблизу власне асфальтове виробництво. Тому у Тростянці вже скоро побудують невеликий асфальтовий завод. 


Про це на останній сесії міськради розповів міський голова Юрій Бова. За його словами найбільші обсяги будуть виконані на трьох магістралях, що перетинають населені пункти громади. Перша - від Лебедина до Тростянця з фінансуванням у 345,4 млн. Друга - Тростянець-Меценівка, на яку закладено 322,6 млн. Третя - Тростянець-Ницаха-Солдатське-Крамчанка - 259,7 млн. грн. Додаємо до цього спи­ску завершення будівництва дороги з центру громади до села Мащанка із сумою фінансування у 68 млн. грн. - і виходить загальна сума в 1 млрд. 004,7 млн. грн. 

Великі обсяги робіт на будівництві та ремонті доріг привели дорожніх функціонерів до необхідності збудувати у Тростянці невеликий асфальтовий завод, продукція якого значно здешевить вар­тість робіт, бо не треба буде возити асфальт з Сум за півсотні кілометрів, як це робилося до цього. Якіснішими будуть і бетонно-асфальтні суміші, які не остигатимуть в довгій дорозі, а будуть кластися за хвилини, як-то кажуть, з печі в полотно  в максимально необхідних температурних параметрах.

Вже відомо, що асфальтовий завод у Тростянці побудують на залізничному тупику станції Смородине в Гаївському мікрорайоні. Інвестором виступає ТОВ "Норд Трек". Будуть залучені інвестиції у розмірі 38 млн. грн. Потужність асфальтового заводу складе 120 тонн на годину.

 Працюватиме він тимчасово, на період виконання всіх дорожніх робіт, які виконуватимуться в рамках Великого будівництва як у Тростянецькій громаді, так і в межах інших сусідніх громад.. 

Вже визначена земельна ділянка під нове підприємство, проведений тендер на визначення підрядника, який візьме в оренду цю земельну ділянку і до весни побудує завод. Для Тростянецької громади вигода очевидна - річні надходження до міського бюджету від надання земельної ділянки в оренду складуть 167,4 тис. грн., ще 256 тис. отримає місцева казна від сплати цим підприємством прибуткового податку. І звичайно, маючи у себе асфальтове виробництво, і міська влада матиме більше можливостей ремонтувати свої комунальні дороги.

Комментариев: 0
Добавить комментарий