ПрАТ «Монделіс Україна» змусило сайт ТростянецьINFO спростувати недостовірну інформацію

Буквально за кілька днів до нового року на сайті “Тростянецьinfo” з`явилася інформація, що головне бюджетоутворююче для м. Тростянець Сумської області  підприємство – шоколадна фабрика ПрАТ "Монделіс Україна", з початком нового року призупиняє свою виробничу діяльність. Однак вже скоро з`ясувалося, що ця інформація не відповідає дійсності, а є результатом непрофесійної інтерпретації загального повідомлення Асоціації «Укркондпром».


Сенсацію сайт "ТростянецьINFO" видав 26 грудня ц.р., прямо вказавши у заголовку її суть - “ПрАТ “Монделіс Україна” заявило про призупинку виробництва через зависоку ціну на газ із 1 січня”. Виходило, що з початку 2022-го року це підприємство повністю або частково згортає своє виробництво.

 

Розміщена інформація неабияк ошарашила своєю сенсаційністю всю громаду. Адже неможливо переоцінити значення ПрАТ "Монделіс Україна" не тільки для місцевої громади. Тростянецька фабрика є єдиним харчовим підприємством в Україні з повним циклом виробництва шоколаду – від обробки какао-бобів до пакування готової продукції. Тут виробляються улюблені мільйонами українців шоколадки «Корона», MILKA, бісквітні тістечка «Ведмедик «Барні» та інші смаколики.

Для Тростянця ця компанія дає роботу біля тисячі трудівникам, вона є найбільшим платником податків у громаді. Так, за 9 місяців 2021 року ПрАТ "Монделіс Україна" сплатило тільки тростянецькому бюджету 16 млн. 170,1 тис. гривень прибуткового податку, що на 2 млн. 466,6 тис. гривень більше, ніж за відповідний період минулого року. Більше них ніхто у Тростянці не заплатив.

І тут раптом – призупиняє виробництво. 

Буквально відразу на цю інформацію відреагував і центральний офіс ПрАТ "Монделіс Україна". І всіх заспокоїв: «ПрАТ «Монделіс Україна» продовжує працювати у звичному режимі», - йдеться у офіційному повідомленні.

По факту появи негативної інформації, ПрАТ "Монделіс Україна" пояснив: «Причиною появи повідомлень щодо призупинення виробництва кондитерських компаній у деяких ЗМІ могло стати некоректне трактування прес-релізу Асоціації «Укркондпром», поширеного 23 грудня ц.р. У ньому йшлося про те, що через подорожчання газу, частина виробників кондитерської галузі може частково або повністю призупинити виробництва. Про конкретні компанії і терміни зупинки виробництв у цій заяві не йшлося. До складу «Укркондпрому» входить близько 30-ти підприємств – виробників кондитерської продукції, серед яких і компанія ПрАТ «Монделіс Україна». Зрозуміло, що стан справ на кожному підприємстві може відрізнятись».

Тож, сайту "ТростянецьINFO", до речі неформально контрольованого тростянецькою мерією на чолі з Ю.Бовою, довелося в терміновому порядку не тільки зняти неправдиву інформацію, а й спростувати її на своєму сайті. 

 

А шоколадна фабрика, як показали перші дні нового 2022 року, продовжує працювати, виготовляючи смачну та якісну продукцію для наших споживачів.

Комментариев: 0
Добавить комментарий