Рейдові групи Держспоживслужби і поліції перевіряють дотримання карантинних вимог на Тростянеччині

Чи дотримуються правила карантину в магазинах, ятках, на ринках та в інших громадських місцях? На Тростянеччині із введенням в Сумській області "червоної" зони це постійно перевіряють рейдові групи. До них входять представники Тростянецького сектору державного нагляду за дотримання санітарного законодавства Охтирського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, представники Тростянецької і Боромлянської територіальних громад, Охтирського відділу поліції. Рейдові виходи здійснюються щоденно.

-    Ми перевіряємо дотримання суб'єктами господарської діяльності карантинних обмежень, запровадження ними обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню респіраторної хвороби COVID-19, як то наявність антисептиків, розмітка тимчасового маркування дотримання соціальної дистанції, носіння масок, - коментує керівник Тростянецького сектору державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Охтирського управління ГУ ДПСС в Сумській області Сергій Шаповал. - Загалом за минулий тиждень перевіркою було охоплено 35 суб'єктів господарювання по продажу продовольчих та непродовольчих товарів, аптеки, ветаптеки, заклади громадського харчування, ринок тощо. 
За результатами обстежень встановлено, що об'єкти забезпечені в достатній кількості деззасобами, антисептиками для обробки рук, засобами захисту органів дихання. 
Особлива увага приділяється наявності у продавців  сертифікатів про вакцинацію або довідки про одужання (висновку лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVІD-19), задокументованого щоденного температурного контролю продавців, графіку дезінфекції торгових приміщень. Торгівля здійснюється за наявності на підлозі відповідної обмежувальної розмітки щодо фізичного дистанціювання покупців в черзі.

Не часто, але знаходять члени мобільних груп і порушення. Так, минулого дня на один магазин по продажу непродовольчої групи товарів було складено протокол, надано припис по усуненню порушення.
Крім того, мобільної групою проводилась роз'яснювальна робота стосовно карантинних обмежень під час дії "червоного" рівня  епідемічної небезпеки та важливість вакцинації задля збереження здоров'я та життя  свого, близьких та оточуючих людей. 

Робота з перевірок триватиме і далі - принаймні до того часу, доки Тростянеччина, як і вся Сумська область перебуватимуть в "червоній" карантинній зоні.
Комментариев: 0
Добавить комментарий