Тростянецька міська рада економить на первинній медицині

На черговій сесії Тростянецької міської ради Сумської області депутати більшістю голосів перезатвердили зі знаком «мінус» структуру і чисельність міського Центру первинної медичної допомоги - кілька закладів понизили з амбулаторій до фельдшерських пунктів, один ФП скоротили, а ще потрапили під скорочення біля двох десятків посад в різних закладах первинної медицини. 

"Ефект" від такої оптимізації – зменшення фінансування первинної медицини ОТГ приблизно на 550 тисяч гривень в рік. Якщо врахувати, що у цьому році міськрада зі свого бюджету виділила на первинку біля 3 млн., то виходить, видатки зменшили на одну шосту.

Директриса Тростянецького центру первинної медичної Світлана Лобода пояснила скорочення штату та реструктуризацію мережі закладів необхідністю  до … економії витрат з бюджету на первинну медицину.

- Без цих людей можна обійтися? - перепитував у неї міський голова на сесії. 

- Так, можна, Там ще більше можна коротити. Наприклад,  ФП в Артемо-Рястівці. Вистачить одного медпрацівника в Мартинівці, - відповіла Лобода тоном, начебто йшлося не про живих людей, яких, по суті, лишили роботи і можливості заробляти на прожиття.

Які ж посади потрапили під скорочення? Зацепила "оптимізація" фельдшерів-лаборантів сільських амбулаторій загальної практики сімейної медицини - в Кам`янці, Білці і Люджі. Також під скорочення потрапляє персонал молодших медсестер. Та й у зарплаті чинні працівники теж немало втратять.

Тростянецький мер Юрій Бова на сесії не приховував задоволення від економії на лікарях.

- Вроде би ми нічого і не трогали, а пів мільйона зекономили, - прокоментував тростянецький мер.

Комментариев: 0
Добавить комментарий