У Тростянці бюджетників змушують здавати одноденний заробіток, як благодійний внесок

Наприкінці жовтня Тростянецька міська рада Сумської області ініціювала звернення до жителів громади та керівників колективів з приводу збору благодійних внесків на придбання кисневих концентраторів.  Міська рада на своєму сайті заявила, що грошові пожертви мають бути виключно добровільними і суми пожертв здавачі визначають особисто. Натомість, в реальності відбувається з точністю до навпаки.

У розпорядження журналістів «Тижня» нещодавно передали копію службової записки, підготовлену відділом освіти Тростянецької міської ради. В ній керівникам закладів освіти пропонується провести «роботу» серед підлеглих працівників і «долучитися до збору коштів для придбання кисневих концентраторів, перерахувавши свій одноденний заробіток». В цій же записці дається вказівка, що «… кошти збираєте централізовано в закладі, визначивши представника, який перераховує кошти на відповідний рахунок». Далі окремий наголос на тому, що про виконану роботу і суму зібраних коштів необхідно повідомити відділ освіти і на закінчення даються реквізити благодійного фонду «Доброта».

Ось така, виявляється, добровільність. В соціальних мережах та особистих розмовах працівників бюджетної сфери вже багато людей поскаржилися на примусовий характер благодійної акції. Наближені до міської влади люди, насамперед опозиційна частина депутатського корпусу, не виключають, що така «обов`язковість» не могла не погоджуватися із міським головою. І «вказівки» для керівників відділу освіти щодо примусового характеру благодійної акції могли мати місце і для керівників інших бюджетних установ та комунальних закладів.

У рядових працівників в цій ситуації вибір з двох варіантів – або пишеш заяву на згоду добровільно-примусового перерахування з твої зарплати частини грошей, або ти стаєш «ізгоєм» і в разі скорочення штатів займаєш перше місце в цьому списку. 

То ж, процес пішов, ініціатива збору коштів «запрацювала», з бюджетників почали утримувати суму одноденних заробітків. Хоча поодинокі випадки відмови проти участі у «добровільно-примусовій» акції все ж є. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий