Тростянецька міська рада вимагає від «Укрпошти» припинити безлад в обслуговуванні селян

Тростянецька міська рада Сумської області рішенням депутатів звернулася сьогодні до «Укрпошти» з вимогою припинити безлад і вакханалію в роботі з доставкою в сільській місцевості періодики та надання людям послуг. Ці проблеми виникли місяць тому, коли були ліквідовані сільські поштові відділення, натомість обслуговування населення поклали на пересувні поштомобільні групи. 

Озвучила болючу проблему для сільського населення на сесії міськради депутат від фракції «Наш край» Інна Борисенко. Вона розповіла, що до неї вже звернулося дуже багато жителів сільської місцевості, яким перестали додому доставляти газети, люди не можуть через поштових працівників отримати пенсії, оплатити комунальні послуги, передплатити газети на наступний рік.   

  • АТ «Укрпошта» з початку жовтня на території Сумської області здійснює реформу по переведенню роботи поштових відділень у селах на пересувні поштомобільні групи. За місяць «реформування» на території нашої громади майже в усіх селах ліквідовані поштові відділення, листоноші звільнені з роботи. Натомість доставка періодики жителям сільських населених пунктів та надання їм банківських та інших послуг пущені на самоплив, - розповіла Інна Борисенко. 

За її словами поштомобільні групи курсують по селам за відомими тільки їм графіками. Люди у невіданні, коли їм привезуть газети, коли доставлять пенсію. В багатьох випадках порушуються строки доставки передплаченої періодики, яку за договорами з поштою людям повинні доставляти додому. Адже в передплатній ціні на газету біля третини вартості складає оплата за доставку – і обов`язково додому. Натомість є дуже багато прикладів, коли газети не розносяться за адресами. Практично не займаються поштові працівники і передплатою газет на наступний рік. 

  • Жителів села цинічно викреслюють з суспільного життя. До мене також вже були звернення, коли періодику залишали то в магазинах, то в клубах. Це що за така практика обслуговування? Де завгодно залишають газети, тільки не несуть людям додому. Є жителі сіл, які вже місяць не отримують своїх газет, - підтримав пропозицію депутатки міський голова Юрій Бова. - Це може привести до того, що селян залишать без газет, бо вони перестануть їх передплачувати. 

Депутати одноголосно підтримали звернення до «Укрпошти» з вимогою припинити неразбериху із доставкою газет і пенсій. Вони також звернулися до губернатора Сумщини взяти цю проблему на свій контроль. Бо те, що сьогодні відбувається на Тростянеччині – є по всій області.

Комментариев: 0
Добавить комментарий