У Тростянці з Будинку побуту "виселяють" підприємців-побутовиків

У Тростянці Сумської області міська влада закриває районний Будинок побуту. Мотивує це необхідністю провести капремонт будівлі. Хоча підприємці, які тут надають побутові послуги населенню, з неофіційних джерел повідомлені, що будівлю готують під продаж для створення тут торгового центру. 

До кінця січня наступного року орендарі вже мають з`їхати. Днями кожному з них вручили письмові пові­домлення про те, що договори оренди з ними на наступний рік продовжені не будуть. 
Люди у Тростянці звикли, що в центрі міста, довго не шукаючи спеціаліста, у них була можливість чи то відремонтувати побутову тех­ніку, взуття або зіпсований одяг, чи то виготовити но­вий ключ, від­ре­монтувати годинник чи зробити фото на документ... Всі ці побутові послуги до сьогодні ще надаються в районному Будинку побуту. Пі­сля нового року всього цього вже не буде.
В міській раді не приховують, їхня служба з управління комунальною власністю розробляє документи для виставлення Будинку побуту на аукціон. Кажуть, що охочих винаймати це при­міщення уже чимало. І вже навіть є фаворити. На кону поки що перший поверх і буде тут щось на зразок торговельного центру. 
Підпри­ємцям-побутовикам поки що пропонують переїжджати на верхні поверхи. Але там доведеться переобладнувати кімнати, проводити ремонти, заново підключатися до електропостачання. А це серйозні витрати. Тому багато хто з тих, хто сьогодні ще надає в Будинку побуту послуги, після січня збирається згортати свій бізнес.
Крім того, ні в кого з них немає гарантій, що отримають право після ремонту надалі орендувати сьогоднішні площі. Адже капремонт планується неабиякий – не тільки заміна вікон, мереж водопостачання, водовідведення, опалення, а й навіть перепланування приміщень. 

Громадськість такі дії розцінює не інакше, ніж розвалом побутової сфери, чого публічно не афшував і сам міський голова. Перед виборами Ю.Бова, кандидат у мери, обіцяв, що Будинок побуту буде збережений, що за рахунок міськради відремонтують фасад, що з кожним підприємцем укладуть угоди на 10 років, щоб ті бачили перспективи і могли вкладати у розвиток та ремонт власні гроші.
Тепер же нікому з побутовиків не дають ніяких гарантій – у листі підприємцям очільниці відділу міськради, що опікується питаннями комунального майна Т.Фрик зазначено, що «після ремонту передача приміщень в оренду буде проводитись на електронних аукціонах через електронні торговельні майданчики»...
Комментариев: 0
Добавить комментарий