На Сумщині міністр охорони здоров`я Віктор Ляшко пообіцяв лікарям зарплату у 20 тисяч гривень

Під час перебування у Тростянці Сумської області на відкритті термомодернізованої будівлі стаціонарного корпусу міської лікарні та ковідно-реанімаційного відділення в ній, міністр охорони здоров`я України Віктор Ляшко повідомив медичному персоналу закладу, що урядом заплановане на 2022 рік підвищення заробітних плат медичним працівникам країни. 

  • В червні 2021 року Президент України підписав указ, в якому зобов`язав уряд передбачити в бюджеті 2022 року підвищення заробітної плати для працівників медичної галузі. Зокрема, мінімальна зарплата для медичної сестри буде складати 13,5 тис. грн., а лікаря – 20 тис. грн. В цю середу в уряді буде слухатись проєкт Державного бюджету на наступний рік. І далі він буде переданий парламенту. Я, як міністр охорони здоров`я, зробив усе можливе, щоб ця зарплата з`явилася. Тепер слово за депутатами, аби працівники сфери охорони здоров`я отримували гідну ринкову зарплату. 

Крім того, міністр відзначив, що розвиток охорони здоров`я на Сумщині є прикладом того, як можна комплексно робити гарні справи. 

  • З одного боку є програма медичних гарантій, яка оплачує заробітну плату медичним працівникам. По-друге, є місцеві бюджети, які займаються модернізацією і технічним переоснащенням закладів, аби робити лікарні комфортними. І по-третє, є спільна робота обласної державної адміністрації, обласної ради і бюджету національного рівня, щоб в цих лікарнях з`являлося інноваційне обладнання, яке буде допомагати проводити ранню діагностику, виявлення хвороб і якісно їх лікувати по місцю лікування. Все залежить від нас – зазначив Віктор Ляшко.
Комментариев: 0
Добавить комментарий