Суддя Линник, яка виправдала мера Тростянця від корупції, звільнена у відставку

На засіданні Вищої ради правосуддя від 7 вересня 2021 року розглянуто матеріали щодо звільнення кількох суддів за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяв про відставку. Серед них і судді Тростянецького районного суду Сумської області Линник Оксани Сергіївни.

Нагадаємо, що 3 вересня 2021 року суддя Оксана Линник була головуючою у справі про адміністративні правопорушення міського голови м.Тростянець Ю.А.Бови. Мер подозрювався у корупції, описаній у дванадцятьох складених на нього протоколах. Суддя ж не угледіла у викладених там фактах складу адміністративного правопорушення. Хоча все здавалося б очевидним - батько-мер із своїм сином укладають угоду на майже 200 тисяч грн. бюджетних грошей для фінансування громадської організації, де головою і засновником є той же мера син. 

Через чотири дні після закриття вищезгаданої справи, 7 вересня 2021 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення, яким задовольнила заяву Оксани Линник про її звільнення у відставку з посади судді Тростянецького районного суду Сумської області. Окрім здійснення правосуддя вона також обіймала посаду голови Тростянецького суду. 


Тепер в Тростянецькому суді вершити правосуддя залишаються два судді - Щербаченко Марина Вікторівна та Огієнко Олександр Олексійович.

Комментариев: 0
Добавить комментарий