У фільмі про ліквідацію міжнародної наркокартелі використали спогади відомого уродженця Сумщини

Україна початку 1990-х років – період становлення молодої незалежної держави. Непростий час утвердження її суверенітету в різних сферах.  Непростою була робота протистояти всьому цьому. Входило це в функції СБУ. Про це розповідається у фільмі "Гідра", де крім усього використані спогади відомої на Сумщині людини - екс-народного депутата, генерал-полковника спецслужб Владислава Бухарєва.

Картина знята два роки тому документалістами України, Чехії та Австрії на замовленням Міністерства культури України. Ідея фільму належить українському продюсеру Олександру Дрізу. Зрежисував картину американський режисер Рам Девінені.

Це реальна історія про унікальну спецоперацію Служби безпеки України, яку було проведено спільно зі спецслужбами ряду європейських країн та США. Головний герой в ньому, це людина не вигадана, це реальний персонаж - генерал СБУ Володимир Тимошенко. Його командою у результаті злагоджених дій спецслужбовців, було ліквідовано міжнародний наркокартель, що виготовляв синтетичний наркотик.

Фільм для аудиторії Сумщини представляє цікавість ще й тому, що тоді в команді українських СБУшників, які тоді зуміли знешкодили ту «гідру», був і наш земляк, на той час молодий офіцер, випускник Київського військового училища Владислав Бухарєв. Той період у своїй автобіографії Бухарєв вміщує у одне речення – «працював на оперативних посадах  в органах Служби безпеки України». Але що то була за робота насправді, якраз і показано в цьому фільмі.

Комментариев: 0
Добавить комментарий