Концерт в Підопригорах увійшов до «Книги рекордів України» за наймасовіше виконання Гімну України

Ось уже сьомий рік поспіль в Підопригорах Сумської області відбувається фантастичний музичний фестиваль, який полюбився десяткам тисяч людей.  По-перше, тут на сцені виступають найталановитіші артисти України. По-друге, він безкоштовний і проходить просто неба, де глядацькі місця - лугові пагорби, які тут створюють справжній амфітеатр. І по-третє, тут встановлюються рекорди, які об’єднують усіх нас, бо стосуються сьогодення рідної країни, у якій ми живемо. 


20 серпня в Підопригорах проходив святковий концерт на честь 30-ї річниці ювілею Незалежності України. В цей день на сцені виступали артисти студії «Квартал-95». 

Також дарували глядачам свої пісні Настя Каменських, Таня Дяченко, Василь Жадан, Юлія Бухарєва, ансамбль "Оберіг" і інші. 

Вони дарували глядачам неймовірну радість, незабутні щасливі миті життя, сміх, натхнення.

А коли сонце зайшло за обрій, нічне небо осяяли тисячі ліхтариків присутніх на святі глядачів. Цим вони об`єдналися з артистами, які запросили глядачів спільно виконати Державний Гімн України.


Представники «Книги рекордів України», використовуючи спеціальну методику і відеозйомку дронами, підрахували, що пісенний символ нашої держави одночасно співали понад 112 тисяч людей!  Причому, був виконаний не тільки перший його куплет і приспів, як це зазвичай відбувається, а проспіваний був повний текст Державного Гімну, що складається з трьох куплетів.

У дипломі «Книги рекордів України» зазначено, що рекорд України встановлено в категорії «Масові заходи, мистецтво». А в описі досягнення зафіксовано наступне – «Наймасовіше виконання   Державного Гімну України під час музичного фестивалю просто неба в с.Підопригори Сумського району Сумської області, присвяченого відзначенню 30-ї річниці Незалежності України». В дипломі також вказана точна кількість учасників рекорду – 112 тисяч 457 чоловік. 


Треба сказати, що і в минулі фестивальні роки в Підопригорах виконувався Гімн нашої держави - багатоголосо під тисячі запалених ліхтариків. Тільки рекордів ніхто не фіксував. А цього разу вирішили це зробити.

До цього слід додати, що ініціатива проведення щорічних концертів до Дня Незалежності України на Сумщині, а саме на Лебединщині у Підопригорах, належить уродженцю м. Лебедин - Бухареву Владиславу Вікторовичу. Саме на нього персонально і виписаний диплом про встановлення такого патріотичного рекорду.

Комментариев: 0
Добавить комментарий